Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η Γεωργιανή ζωγράφος Tekla Meladze δημιουργεί μια νέα τάση στην Τέχνη

Georgian painter Tekla Meladze is a founder of a new trend in Art
https://www.georgianjournal.ge/culture/35762-georgian-painter-tekla-meladze-is-a-founder-of-a-new-trend-in-art.html

Μια 18χρονη Γεωργιανή ζωγράφος,η Tekla Meladze ξεκίνησε μια νέα τάση στην τέχνη. Η Tekla χρησιμοποιεί μόνο χρυσό χρώμα για να δημιουργήσει τα έργα της. Αρχικά άρχισε να δημιουργεί τα έργα της μόνο με χρυσό, το πολύτιμο μέταλλο. Αργότερα, η Tekla δούλεψε σε μεγαλύτερους καμβάδες και άρχισε να εφαρμόζει μόνο χρυσό χρώμα πάνω τους. Έτσι, δημιούργησε μια νέα τάση στην τέχνη που αναφέρεται ως μονότονη τέχνη. 


tekla_meladze
Η Tekla Meladze άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία 13 ετών. Έχει εμπνευστεί ιδιαίτερα από τους Γεωργιανούς ζωγράφους Jemal και Giorgi Kukhalashvili . Ήταν στο Παρίσι όταν είδε για πρώτη φορά τα έργα ζωγραφικής των Kukhalashvili στη Μονμάρτρη. Αφού παρακολούθησε τη δουλειά τους στο εργαστήρι τους για 10 ημέρες, η Tekla συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ζωγραφίσει. tekla_meladze

Υποστηρικτής της νεαρής ταλαντούχου ήταν ο διάσημος γεωργιανός ζωγράφος Zurab Nizharadze. Ο Nizharadze εντυπωσιάστηκε με τα έργα της και ενθάρρυνε την Tekla να συνεχίσει τα όνειρά της στην τέχνη. Λόγω της υποστήριξής του, η νεαρή ζωγράφος έβαλε όλη της την ενέργεια στη ζωγραφική και μέσα σε λίγους μήνες, μια προσωπική της έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, τις ΗΠΑ. 
tekla_meladze
Επί του παρόντος, η Tekla ενδιαφέρεται για τη διεθνή διαχείριση και διπλωματία. Σχεδιάζει να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της σε αυτό το πεδίο. Ωστόσο, πιστεύει ότι η τέχνη έχει αναντικατάστατη θέση στην καρδιά της και θα προσπαθήσει να συνδυάσει τα διαφορετικά επαγγέλματα. 

tekla_meladze

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...