Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Νυχτερινό ταξίδι στο Kazbegi

One Night Trip to Breathtaking Kazbegi

https://www.georgianjournal.ge/discover-georgia/35732-one-night-trip-to-breathtaking-kazbegi.html

Ο Γεωργιανός φωτογράφος Giorgi Shermazanashvili επισκέφθηκε πρόσφατα το Kazbegi (επίσης γνωστό ως Stepantsminda) και συνέλαβε υπέροχα πράγματα που γίνονται εκεί . Το ολονύκτιο ταξίδι ήταν γεμάτο περιπέτειες. 

kazbegi_shermazana

kazbegi_shermazana

Το Kazbegi, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γεωργίας, φιλοξενεί το όρος Kazbegi (ή Mkinvartsveri στην τοπική γλώσσα), το οποίο είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό της χώρας. Η καρδιά της περιοχής είναι το χωριό Stepantsminda (παλαιότερα γνωστό ως Kazbegi). 


kazbegi_shermazana

shermazana_kazbegi

Η Stepantsminda  πήρε το όνομά της από έναν Γεωργιανό Ορθόδοξο μοναχό τον Στέφανο, ο οποίος
 δημιούργησε ένα ερημητήριο σε αυτό το σημείο  που αργότερα έγινε ο γεωργιανός στρατιωτικός δρόμος. Το Kazbegi είναι γνωστό για τη γραφική του θέση στα βουνά του Μεγάλου Καυκάσου. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση σε πάγο, ορειβασία, ιππασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς και ποδηλασία. 

kazbegi_shermazana

kazbegi_shermazana

Οι φωτογράφοι θα βρουν επίσης αυτή την περιοχή αρκετά ενδιαφέρουσα λόγω της μοναδικής της φύσης και της άνευ όρων ομορφιάς. Είναι γνωστό για τους παγετώνες, τα φυσικά μεταλλικά νερά και τα ιστορικά αξιοθέατα όπως η αρχαία Εκκλησία  Αγ. Τριάδος Gergeti, χτισμένη τον 14ο αιώνα. Από την εκκλησία, έχετε υπέροχη θέα στα βουνά Kuro, μιας από τις πιο μαγευτικές οροσειρές της Γεωργίας. 

shermazana_kazbegi

kazbegi_shermazana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...