Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η ζωή είναι μια δοκιμασία και μια μάχη εναντίον του κακού.


https://www.interpressnews.ge/en/article/101841-patriarch-there-are-several-types-of-attacks-in-this-direction-attitude-towards-the-homeland

Η σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί τύποι επιθέσεων σε αυτή την κατεύθυνση [στάση απέναντι στην πατρίδα]: η μία διεξάγεται από τους ανθρώπους που υποστηρίζονται από τις εξωτερικές δυνάμεις, οι οποίοι προσπαθούν να ανακατέψουν το αυτονομιστικό πνεύμα και να δημιουργήσουν θεωρίες για τη διαίρεση της χώρας . Η δεύτερη γίνεται για λογαριασμό του πατριωτισμού, ο οποίος αναπτύσσει λανθασμένες κατευθύνσεις και προσπαθεί να στρεβλώσει αυτό το συναίσθημα. Άλλοι μιλούν για τις γενικές ανθρώπινες αξίες και αποκαλούν τον πατριωτισμό παλιομοδίτικο, - έγραψε ο Καθολικός - Πατριάρχης  Πάσης Γεωργίας, ο Αγιότατος και Μακαριότατος Ηλίας Β,  στην Πασχαλινή Επιστολή.


Ο Πατριάρχης είπε ότι δεν υπάρχει παρών χωρίς το παρελθόν και ότι η γνώση της ιστορίας της πατρίδας είναι απαραίτητη για κάθε άξιο πρόσωπο και μια από τις κύριες εγγυήσεις δύναμης για το κράτος, αφού αυτή η γνώση, σε συνδυασμό με τη σωστή σκέψη, εμπνέει την ανιδιοτέλεια, την πίστη, το θάρρος, τη λογική και την αφοσίωση, που καθιστά τις προσπάθειες του κακού ανεπιτυχείς. Εκτός αυτού, είναι γνωστή η αλήθεια ότι "Αυτός που δεν αγαπάει τη χώρα του, δεν μπορεί να αγαπά τίποτα" (J. Byron), "Χωρίς αληθινή αγάπη για την πατρίδα δεν υπάρχει πραγματική αγάπη για την ανθρωπότητα" (Α. Franz).

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, η ζωή είναι δύσκολη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Είναι μια δοκιμασία και μια μάχη εναντίον του κακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...