Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Εβραίοι, μουσουλμάνοι & δύναμη

Jews, Muslims & Power
https://www.cohen.gr/new/articles/judaism/4766-giati-oi-evraioi-einai-toso-isxyroi-kai-oi-mousoulmanoi-toso-anisxyroi

Aish.com  Σάββατο 18.12.2010
του Δρ. Farruck Saleem*

Υπάρχουν μόνο 14 εκατομμύρια Εβραίοι σε ολόκληρο τον κόσμο: 7 εκατομμύρια στην Αμερική, 5 εκατομμύρια στην Ασία, 2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 100.000 στην Αφρική. Για κάθε έναν Εβραίο στον κόσμο υπάρχουν 100 Μουσουλμάνοι. Κι όμως, οι Εβραίοι είναι περισσότερο από 100 φορές πιο ισχυροί απ’ ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι μαζί. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

Ο Ιησούς ήταν Εβραίος. Ο Άλμπερτ Άινσταϊν, ο πιο ισχυρός – με επιρροή – επιστήμονας όλων των εποχών και «Άτομο του Αιώνα» για το περιοδικό TIME, ήταν Εβραίος. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ – εγώ, υπερεγώ – πατέρας της ψυχοανάλυσης, ήταν Εβραίος. Όπως και οι Καρλ Μαρξ, Πολ Σάμιουελσον και Μίλτον Φρίντμαν.

Εδώ είναι μερικοί ακόμα Εβραίοι των οποίων το πνευματικό φέρεσθαι έχει διανθίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα: ο Benjamin Rubin έδωσε στην ανθρωπότητα τη βελόνα του εμβολιασμού. Ο Jonas Salk ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο πολιομυελίτιδας. Ο Albert Sabin ανέπτυξε το βελτιωμένο ζωντανό εμβόλιο (λαμβανόμενο από το στόμα). Η Gertrude Elion μας έδωσε ένα φάρμακο για την καταπολέμηση της λευχαιμίας. Ο Baruch Blumberg ανέπτυξε τον εμβολιασμό για την ηπατίτιδα Β. Ο Paul Ehrlich ανακάλυψε μία θεραπεία για τη σύφιλη (μία σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια). Ο Elie Metchnikoff κέρδισε βραβείο Νόμπελ στις λοιμώδεις νόσους.


Ο Bernard Katz κέρδισε βραβείο Νόμπελ στη νευρομυϊκή μετάδοση. Ο Andrew Schally κέρδισε Νόμπελ στην ενδοκρινολογία (διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος, διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός). Ο Aaron Beck καθιέρωσε τη Γνωστική Θεραπεία (ψυχοθεραπεία για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, κατάθλιψης και φοβιών). Ο Gregory Pincus ανέπτυξε το πρώτο από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι. Ο George Wald κέρδισε Νόμπελ για την προώθηση της κατανόησης του ανθρώπινου ματιού. Ο Stanley Cohen κέρδισε βραβείο Νόμπελ στην εμβρυολογία (μελέτη των εμβρύων και της ανάπτυξής τους). Ο Willem Kolff ανακάλυψε τη μηχανή αιμοκάθαρσης των νεφρών.

Τα τελευταία 105 χρόνια, 14 εκατομμύρια Εβραίοι κέρδισαν 180 βραβεία Νόμπελ, ενώ μόνο 3 βραβεία Νόμπελ έχουν κερδίσει 1,4 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνοι (άλλα εκτός βραβείων Ειρήνης).

Γιατί οι Εβραίοι είναι τόσο ισχυροί; Ο Stanley Mezor εφηύρε το πρώτο τσιπ μικρο-επεξεργασίας. Ο Leo Szilard ανέπτυξε τον πρώτο αντιδραστήρα πυρηνικής αλυσίδας. Ο Peter Schultz, το καλώδιο οπτικών ινών. Ο Charles Adler – τους φωτεινούς σηματοδότες, ο Benno Strauss – το ανοξείδωτο ατσάλι, ο Isador Kisee – τις ταινίες ήχου, ο Emile Berliner – το τηλεφωνικό μικρόφωνο και ο Charles Ginsburg – τον καταγραφέα βιντεοκασέτας.

Διάσημοι κεφαλαιούχοι – οικονομολόγοι στον επιχειρηματικό κόσμο που ανήκουν στην Εβραϊκή πίστη συμπεριλαμβάνουν τον Ralph Lauren (Polo), τον Levis Strauss (Levi’s Jeans), τον Howard Schultz (Starbuck’s), τον Sergey Brin (Google), τον Michael Dell (Dell Computers), τον Larry Ellison (Oracle), τη Donna Karan (DKNY), τον Irv Robbins (Baskins & Robbins) και τον Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).

Ο Richard Levin, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Yale, είναι Εβραίος. Όπως και ο Χένρι Κίσινγκερ (Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών), ο Alan Greenspan (Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Τράπεζας υπό τον Ρέιγκαν, Μπους, Κλίντον και Μπους τον νεώτερο), ο Joseph Lieberman, Γερουσιαστής, η Μάντλίν Ολμπράιτ (πρώην υπουργός Εξωτερικών), ο David Marshal (Πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης), ο Isaac Isaacs (γενικός κυβερνήτης της Αυστραλίας), ο Benjamin Disraeli (Βρετανός πολιτικός και συγγραφέας), ο Yevgeny Primakov (Πρωθυπουργός της Ρωσίας), ο Jorge Sampaio (Πρόεδρος της Πορτογαλίας), ο Herb Gray (Αντιπρόεδρος της Καναδικής κυβέρνησης), ο Pierre Mendes (Πρωθυπουργός της Γαλλίας), ο Michael Howard (Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών), ο Bruno Kreisky (Καγκελάριος της Αυστρίας) και ο Robert Rubin (πρώην Υπουργός του Υπ. Οικονομικών).

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διάσημοι Εβραίοι συμπεριλαμβανομένων των Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News), Eugene Meyer (Washington Post), Henry Grunwald (Αρχισυντάκτης στο Περιοδικό Time), Katherine Graham (Εκδότρια της Washington Post), Joseph Lelyyeld (Ανώτερος Συντάκτης -  New York Times) και Max Frankel (New York Times).

Μπορείτε να αναφέρετε τον πιο ελεήμονα φιλάνθρωπο στην ιστορία του κόσμου; Το όνομά του είναι Τζορτζ Σόρος, ένας Εβραίος, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής δωρίσει το κολοσσιαίο ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως βοήθεια για επιστήμονες και πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεύτερος μετά τον Τζορτζ Σόρος είναι ο Walter Annenberg, άλλος ένας Εβραίος, ο οποίος έχει χτίσει εκατοντάδες βιβλιοθήκες δωρίζοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Mark Spitz έκανε ρεκόρ κερδίζοντας επτά χρυσά μετάλλια. Ο Lenny Krayzelburg είναι τρεις φορές κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς. Οι Spitz, Krayzelburg και Boris Becker (Τένις) είναι όλοι Εβραίοι.

Ξέρατε ότι ο Harrison Ford, ο George Burns, ο Tony Curtis, ο Charles Bronson, η Sandra Bullock, η Barbra Streisand, ο Billy Crystal, ο Woody Allen, ο Paul Newman, ο Peter Sellers, ο Dustin Hoffman, ο Michael Douglas, o Ben Kinglsey, ο Kirk Douglas, ο William Shatner, ο Jerry Lewis και ο Peter Falk είναι όλοι Εβραίοι;

Οπότε, γιατί οι Εβραίοι είναι τόσο ισχυροί; Απάντηση: Εκπαίδευση

Στην πραγματικότητα, το ίδιο το Χόλιγουντ ιδρύθηκε από έναν Εβραίο. Μεταξύ σκηνοθετών και παραγωγών, ο Steven Spielberg, ο Mel Brooks, ο Oliver Stone, ο Aaron Spelling (Beverly Hills 90210), ο Neil Simon (The Odd Couple), ο Andrew Vajna (Rambo’s 1,2 και 3), ο Michael Mann (Starsky and Hutch), ο Milos Forman (One Flew Over the Cuckoo’s Nest), ο Douglas Faibanks (The Thief of Baghdad) και ο Ivan Reitman (Ghostbusters) είναι όλοι Εβραίοι.

Για να ακριβολογούμε, η Ουάσινγκτον είναι η πρωτεύουσα που έχει σημασία και στην Ουάσινγκτον το Λόμπι που έχει σημασία είναι η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων ή αλλιώς AIPAC. Η Ουάσινγκτον γνωρίζει, ότι αν ο Πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ επρόκειτο να ανακαλύψει ότι η γη είναι επίπεδη, η AIPAC θα έκανε το 109 Κονγκρέσο να περάσει ένα ψήφισμα συγχαίροντας τον Όλμερτ για την ανακάλυψή του.

Ο William James Sidis, με IQ μεταξύ 250-300, είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ. Μαντέψτε σε ποια πίστη ανήκε;

Οπότε, γιατί οι Εβραίοι είναι τόσο ισχυροί;

Απάντηση: Μόρφωση

Γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι τόσο ανίσχυροι;

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.476.233.470 Μουσουλμάνοι στο πρόσωπο της γης: Ένα δισεκατομμύριο στην Ασία, 400 εκατομμύρια στην Αφρική, 44 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 6 εκατομμύρια στην Αμερική. Κάθε πέμπτο άτομο είναι ένας Μουσουλμάνος. Για κάθε έναν Ινδό υπάρχουν 2 Μουσουλμάνοι, για κάθε έναν Βουδιστή υπάρχουν δύο Μουσουλμάνοι και για κάθε έναν Εβραίο υπάρχουν 100 Μουσουλμάνοι. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι τόσο ανίσχυροι;

Να γιατί: Υπάρχουν 57 χώρες-μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC)*, και όλοι μαζί έχουν περίπου 500 πανεπιστήμια. ένα πανεπιστήμιο για κάθε τρία εκατομμύρια Μουσουλμάνους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 5.758 πανεπιστήμια (1 για κάθε 57.000 Αμερικανούς) και η Ινδία έχει 8.407. Το 2004, το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong συνέταξε μία «Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων» και το ενδιαφέρον είναι, ότι κανένα πανεπιστήμιο από τα κράτη που είναι στην πλειοψηφία τους Μουσουλμανικά δεν ήταν στα 500 κορυφαία.

Όσο για τα στοιχεία που συγκέντρωσε το UNDP (United Nations Development Programme -  Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη) ο αλφαβητισμός στο Χριστιανικό κόσμο ανέρχεται σε περίπου 90% και 15 κράτη που στην πλειοψηφία τους είναι Χριστιανικά έχουν ποσοστό αλφαβητισμού 100%. Ένα κράτος στην πλειοψηφία του Μουσουλμανικό, ως έντονη αντίθεση, έχει ένα μέσο ποσοστό αλφαβητισμού περίπου 40% και δεν υπάρχει κανένα κράτος στην πλειοψηφία του Μουσουλμανικό με ποσοστό αλφαβητισμού 100%. Περίπου 98% των «εγγράμματων» στο Χριστιανικό κόσμο έχουν ολοκληρώσει το Δημοτικό σχολείο, ενώ λιγότερο από το 50% των «εγγράμματων» στον Μουσουλμανικό κόσμο έκανε το ίδιο. Περίπου το 40% των «εγγράμματων» στο Χριστιανικό κόσμο φοίτησαν στο πανεπιστήμιο, ενώ όχι περισσότερο από το 2% των «αλφαβητισμένων» στο Μουσουλμανικό κόσμο έκανε το ίδιο.

Γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι ανίσχυροι; Επειδή δεν παράγουμε και δεν επενδύουμε στη γνώση

Οι Μουσουλμανικές στην πλειοψηφία τους χώρες έχουν 230 επιστήμονες ανά ένα εκατομμύριο Μουσουλμάνους. Οι ΗΠΑ έχουν 4.000 επιστήμονες ανά εκατομμύριο και η Ιαπωνία έχει 5.000 ανά εκατομμύριο. Σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο, ο συνολικός αριθμός των ερευνητών πλήρους απασχόλησης είναι 35.000 και υπάρχουν μόνο 50 τεχνικοί ανά ένα εκατομμύριο Άραβες (στο Χριστιανικό κόσμο υπάρχουν μέχρι 1.000 τεχνικοί ανά ένα εκατομμύριο). Επιπλέον, ο Μουσουλμανικός κόσμος δαπανά 0,2% του ΑΕΠ του για έρευνα και ανάπτυξη, ενώ ο Χριστιανικός κόσμος δαπανά περίπου το 5% του ΑΕΠ του.

Συμπέρασμα: Ο Μουσουλμανικός κόσμος υστερεί στην ικανότητα παραγωγής γνώσης

Οι καθημερινές εφημερίδες ανά 1.000 άτομα και ο αριθμός των βιβλίων ανά εκατομμύριο είναι δύο δείκτες για το αν η γνώση διαχέεται σε μία κοινωνία. Στο Πακιστάν, υπάρχουν 23 ημερήσιες εφημερίδες ανά 1.000 Πακιστανούς, ενώ η ίδια αναλογία στη Σιγκαπούρη είναι 360. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των βιβλίων ανά εκατομμύριο είναι 2.000 ενώ για το ίδιο ποσοστό στην Αίγυπτο είναι 20.

Συμπέρασμα: Ο Μουσουλμανικός κόσμος αποτυγχάνει να διαδώσει τη γνώση.

Οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας ως ποσοστό των συνολικών εξαγωγών είναι ένας σημαντικός δείκτη εφαρμογής της γνώσης. Οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας του Πακιστάν ως ποσοστό των συνολικών εξαγωγών ανέρχονται στο 1%. Το ίδιο ισχύει και για τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Μαρόκο και την Αλγερία (είναι όλες στο 0,3%), ενώ η Σιγκαπούρη είναι στο 58%.

Συμπέρασμα: Ο Μουσουλμανικός κόσμος αποτυγχάνει να εφαρμόσει τη γνώση.

Γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι ανίσχυροι;

Επειδή δεν παράγουμε γνώση.

Γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι ανίσχυροι;

Επειδή δεν διαδίδουμε τη γνώση.

Γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι ανίσχυροι;

Επειδή δεν επενδύουμε στη γνώση.

Και το μέλλον ανήκει στις κοινωνίες που βασίζονται στη γνώση.

Είναι ενδιαφέρον ότι το συνολικό ετήσιο ΑΕΠ των 57 χωρών του OIC (Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας) είναι κάτω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Αμερική, από μόνη της, παράγει αγαθά και υπηρεσίες αξίας 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα – 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ιαπωνία – 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και η Γερμανία – 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστική δύναμη βάση ισοτιμίας).

Οι πλούσιες σε πετρέλαιο Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ και Κατάρ, συλλογικά παράγουν αγαθά και υπηρεσίες (κυρίως πετρέλαιο) αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο η Ισπανία παράγει αγαθά και υπηρεσίες αξίας άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Καθολική Πολωνία – 489 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η Βουδιστική Ταϊλάνδη – 545 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Μουσουλμανικό ΑΕΠ, ως ποσοστό του παγκοσμίου ΑΕΠ, μειώνεται γρήγορα.

Οπότε, γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι ανίσχυροι;

Απάντηση: Έλλειψη εκπαίδευσης.

Το μόνο που κάνουμε είναι να φωνάζουμε τον Αλλάχ όλη την ημέρα και να κατηγορούμε όλους τους άλλους για τις δικές μας πολλαπλές αποτυχίες.

*Ο Dr. Farrukh Saleem, είναι ο Πακιστανός Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Έρευνας και Ασφάλειας, ένα think tank που ιδρύθηκε το 2007 και ένας ανεξάρτητος αρθρογράφος με έδρα το Ισλαμαμπάντ.

https://www.aish.com/jw/me/Jews_Muslims__Power.html

OIC*: Στις 28 Ιουνίου 2011, ο Οργανισμός μετονομάστηκε σε Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας – Organization of Islamic Cooperation 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...