Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μετέωρα

Η εμβληματική ομορφιά των Μετεώρων
 https://slpress.gr/fotorama/h-emvlimatiki-omorfia-twn-metewrwn/
Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι χτισμένα στις κορυφές των βράχων. Οι μοναχοί και οι ερημίτες βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό το μοναδικό μέρος για περισσότερα από χίλια χρόνια. Το μοναστικό αυτό συγκρότημα είναι σήμερα το δεύτερο πιο σημαντικό στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.


Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι. Από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ορισμένα από αυτά χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Εξακολουθούν να φιλοξενούν ένα μικρό αριθμό μοναχών. Λόγω του υψόμετρου οι μοναχοί έχουν καθιερώσει μια παράδοση αιώνων. Αναριχούνται με σχοινιά, δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια. Σήμερα αναρριχητές από όλον τον κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα, για να αναμετρηθούν και αυτοί με τους θεόρατους βράχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...