Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδροι-αγρότες!

[Photos] Buhari and Museveni, Africa's farmer presidents
Η δουλειά του προέδρου είναι συνήθως πλήρους απασχόλησης που περιλαμβάνει να μεριμνάς για ένα έθνος - ανεξάρτητα από το ποιος σε ψήφισε ή όχι.
Από την πολιτική του κόμματος, οι εθνικές, περιφερειακές, ηπειρωτικές και διεθνείς δεσμεύσεις, οι οικογενειακές ευθύνες και άλλοι, οι πρόεδροι από όλο τον κόσμο παίρνουν ετήσιες άδειες.
Στην περίπτωση της Αφρικής, δύο από τους παλαιότερους ηγέτες της έχουν πρόσφατα δημοσιεύσει φωτογραφίες των αγροτικών κατορθωμάτων τους - ο Μπουχάρι της Νιγηρίας και ο Μουσεβένι της Ουγκάντα. Παρεμπιπτόντως και οι δύο άνδρες είναι πρώην στρατιωτικοί
Ο Μπουχάρι μοιράστηκε φωτογραφίες από το αγρόκτημα του στην πατρίδα του Νταούρα που βρίσκεται στη βορειοανατολική πολιτεία της Κατσίνα. Λίγο καιρό πριν είχε μοιραστεί παρόμοιες φωτογραφίες ο ομότιμός του της Ουγκάντα ​​Yoweri Kaguta Museveni.

«Περνώ λίγες μέρες στο σπίτι μου στη Daura προτού ταξιδέψω στη Γαλλία για τη σύνοδο κορυφής One Planet. Σήμερα επισκέφτηκα το αγρόκτημα μου. Καλλιεργώ φρούτα και λαχανικά, και εκτρέφω βοοειδή. Ελπίζω ότι αυτό θα εμπνεύσει έστω  ένα ακόμα άτομο να ασχοληθεί με τη γεωργία. Το όραμά μου είναι για μια χώρα που παράγει αυτό που τρώει ", ανέφερε η ανάρτησή του που συνοδεύει τις φωτογραφίες.
"Πέρασα τις τελευταίες δύο μέρες στο αγρόκτημα μου στο Κισσόι, στην περιοχή Γκόμπα. Θέλω οι Ουγκαντιανοί  να γνωρίζουν ότι μπορούν να διατηρήσου την παραδοσιακη εκτροφή κοπαδιών και να έχετε υψηλή απόδοση γάλακτος και ζώα καλής ποιότητας ", δήλωσε ο Μουσεβένι.
Συνέχισε να παρέχει συμβουλές σχετικά με τη σημασία της γεωργίας. "Ως Αφρικανοί, πρέπει να αγκαλιάσουμε ποιοι είμαστε και να σταματήσουμε να έχουμε χαμηλή εκτίμηση, η οποία μας οδηγεί να επιθυμούμε όλα τα ξένα / δυτικά", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλύτερα έξω...

   Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα κοιμητήριο, υπηρεσία. Με πλησιάζει ένας εργαζόμενος και αφού με καλημερίζει μου λέει: "Χαρούμενο σε βλέπω...