Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η μουσική βοηθά στη θεραπεία της κατάθλιψης

Αποτέλεσμα εικόνας για in extremo

sputniknews.com

Η θεραπεία της κατάθλιψης με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία είναι πιο επιτυχημένη όταν προστίθεται μουσική στο μείγμα, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από Νορβηγούς ερευνητές.

"Μπορούμε πλέον να είμαστε πιο σίγουροι ότι η μουσικοθεραπεία βελτιώνει πραγματικά τα συμπτώματα και τη λειτουργία των ασθενών", δήλωσε στο Reuters στις 13 Δεκεμβρίου ο Christian Gold του Uni Research Health στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. "Το εύρημα αυτό εντοπίζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, χώρες, τύπους ασθενών και τύπους μουσικοθεραπείας. "



Ένα δείγμα 421 ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη αισθάνθηκε καλύτερα όταν συνδυάστηκε η μουσικοθεραπεία με τη θεραπευτική τους αγωγή σε σύγκριση με τον αποκλεισμό της χρήσης μουσικοθεραπείας.

Απλοί άνθρωποι και ερευνητές συχνά γνώριζαν ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με κατάθλιψη, αλλά η εμπειρική βιβλιογραφία δεν ήταν αποφασιστικά σαφής για το θέμα, δήλωσε ο Γκολντ. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι η μουσικοθεραπεία συνέβαλε στη θεραπεία της κατάθλιψης, αλλά διεξήχθη σε μία μόνο χώρα.

"Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα", δήλωσε ο Gold. «Πιστεύουμε ότι η έρευνα σχετικά με τη μουσικοθεραπεία για την κατάθλιψη μπορεί τώρα να στραφεί σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπως η σύγκριση διαφορετικών τύπων θεραπείας μεταξύ τους».

Η έρευνα δεν βρήκε σημαντική διαφορά στα αποτελέσματα για τα άτομα που έκαναν παθητική μουσικοθεραπεία - απλώς ακούγοντας μουσική - έναντι της ενεργητικής θεραπείας - τραγουδώντας, συνθέτοντας ή παίζοντας ένα όργανο.


Μια μελέτη του 2010, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Arts of Psychotherapy από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Oaxaca στο Μεξικό, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ακρόαση της κλασσικής μουσικής προσέφερε "έναν απλό και κομψό τρόπο αντιμετώπισης της ανηδονίας, της απώλειας της ευχαρίστησης στις καθημερινές δραστηριότητες".

Η κατάθλιψη επηρεάζει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Περίπου 800.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο και η αυτοκτονία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου μεταξύ ατόμων ηλικίας 15 έως 29 ετών, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Μια μελέτη του ΠΟΥ που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο διαπίστωσε ότι μόνο το 3% των κρατικών προϋπολογισμών για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο αφιερώνεται σε πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια κριτική στον Τραμπ

Σοβαρή κριτική στον Τραμπ, αυτή τη στιγμή, μπορεί να γίνει μόνο στο είδος καπιταλισμού που θέλει να επιβάλλει, ενός παλαιάς κοπής καπιταλισμ...