Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δημιουργία αντί καταστολής

Σχετική εικόνα

Οι περιοχές φτιάχνουν με έργα , όχι με αστυνομικές επιχειρήσεις.Όταν κάνεις έργα,όταν δείχνεις ενδιαφέρον για κάποια περιοχή,είναι φυσικό να πάρεις με το μέρος σου το σύνολο των κατοίκων της.Εκτός από τους ιδεολογικά τυφλωμένους οι οποίοι μοιραία θα απομονωθούν και θα παίζουν ολοένα και μικρότερο ρόλο.Η δημιουργία είναι ασφαλέστερος και πιο ωφέλιμος τρόπος από την καταστολή.Φυσικά αυτό δεν ισχύει όταν έχεις να κάνεις με εμπόρους ναρκωτικών,λαθρέμπορους,μαφιόζους κλπ.Εκεί οφείλει η Πολιτεία να αποκαταστήσει την νομιμότητα.Αν και πιστεύω πως φτιάχνοντας μια περιοχή αυτά τα στοιχεία φεύγουν από μόνα τους.

6 σχόλια:

  1. Σύμφωνοι παπα Κώστα, σωστό 100% αυτό που λες. Το θέμα είναι τι κάνεις όταν σε πολεμούν οι διάφοροι ναρκεμποροι λάθρο μαφιόζοι κλπ και η όποια αστυνομία δεν μπορεί να σε προστατέψει. Ξέρεις τι κάνεις, αν είσαι ιδιώτης λέω κι όχι κράτος. Τα μαζέυεις και φεύγεις τρέχοντας. Αν είσαι κράτος και δεν κάνεις τίποτα τότε προφανώς έχεις συμφέρον δεν βλέπω άλλο λόγο. Η ουσία όμως είναι ότι τελικά η όποια περιοχή θα γίνει σίγουρα όχι φιλική προς όλους για να το πω ευγενικά :)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, η φυγή είναι μια λύση(εγώ τι θα έλεγα; ) αλλά αν μπορείς.Αν δεν μπορείς τότε κοιτάς να διαμαρτυρηθείς ώστε να κινηθεί το κράτος.Τώρα πως βρέθηκαν όλοι αυτοί και γιατί η αστυνομία δεν επεμβαίνει και ποιος δεν την αφήνει,σηκώνει κουβέντα.Δεν μπορώ να πω πως έχω κάποια ικανοποιητική θεωρία.

      Διαγραφή
    2. Κοίταξε, ούτε εγώ βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο για το ποιος ή ποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια και με τι σκοπούς.Υποθέσεις κάνουμε με βάση την κοινή λογική.
      Ωστόσο το κράτος μας δεν έχει και πολύ καλή φήμη περι της φιλικότητας του προς τους πολίτες σε πολλά επίπεδα. Για την ακρίβεια είναι φημισμένο για το ακριβώς αντίθετο, δυστυχώς.
      Π

      Διαγραφή
    3. Γιατί είμαστε οι πολίτες φιλικοί προς τους συμπολίτες μας ; Αναλόγως των πολιτών και το κράτος .

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν είμαστε φιλικοί σε μεγάλο βαθμό. Ούτε στα ζώα είμαστε φιλικοί ούτε στους ανθρώπους. Πόσο μάλλον να συντονιστούμε όλοι για να φτιάξουμε κάτι όμορφο που θα εξυπηρετεί το σύνολο. Το αντίθετο,είμαστε έτοιμοι να κατασπαράξουμε όποιον κι ότι δεν συμβαδίζει ακριβώς με τα δικά μας θέλω και πιστεύω. Δεν καθόμαστε ούτε να ακούσουμε καν πολλές φορές. Κι αυτό φαίνεται σε πολλά επίπεδα της ζωής μας,αλλά δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, στα καθημερινά, στα μικρά αν ριξουμε μια ματιά κάνει μπαμ το θέμα. Γι αυτό σωστά όπως λες το "κράτος", αυτό το τέρας με τα χίλια κεφάλια ίδιο σαν αυτό που έσφαξε ο Ηρακλής, είναι η προβολή του "κυρίαρχου λαού". Και ο Ηρακλής χλωμό το βλέπω να ξαναέρθει. Η ελπίδα βέβαια δεν πεθαίνει.
      Π

      Διαγραφή
    5. Κι αν έρθει πώς θα τον υποδεχθεί ο λαός ;

      Διαγραφή

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...