Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η Χεζμπολάχ για πρώτη φορά παραδέχτηκε τη χρήση drones

Hezbollah uses drones against IS in Syria, Hezbollah-run media says

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου χρησιμοποίησε drones για να χτυπήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, δήλωσε ένα  μέσο ενημέρωσης που  διοικεί η στρατιωτική οργάνωση, τη Δευτέρα, στην πρώτη δημόσια δήλωσή τους ότι χρησιμοποίησαν ένα τέτοιο όπλο.
Η Χεζμπολάχ ανέπτυξε τα αεροσκάφη για να χτυπήσει  θέσεις του ΙΚ, αποθήκες και οχυρώσεις στην περιοχή του Δυτικού Καλαμούν κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, επιτυγχάνοντας άμεσα χτυπήματα, δήλωσε το μέσο της στρατιωτικής μονάδας.
Ένας αξιωματούχος  της στρατιωτικής οργάνωσης που αγωνίζεται υπέρ του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε στο Reuters ότι ήταν η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ είχε δηλώσει τη χρήση αυτών των όπλων.

Νωρίς το  Σάββατο η Χεζμπολάχ και ο συριακός στρατός ξεκίνησαν μια επιχείρηση εναντίον ενός θύλακα του Ισλαμικού Κράτους που βρισκόταν στα σύνορα με το Λίβανο στο Δυτικό Καλαμούν της Συρίας.
Ο στρατός του Λιβάνου ξεκίνησε μια ξεχωριστή αλλά ταυτόχρονη επιχείρηση ενάντια στον ίδιο τζιχαντιστικό  θύλακα από το εσωτερικό του Λιβάνου.
Οποιαδήποτε κοινή επιχείρηση μεταξύ του στρατού του Λιβάνου αφενός και του συριακού στρατού από την άλλη θα ήταν πολιτικά ευαίσθητη στο Λίβανο και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει η χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...