Οι "haenyeo", οι δύτριες στο νότιο νησί Jeju, θα λάβουν επιδότηση, καθώς η επαρχία προσπαθεί να στηρίξει και να διατηρήσει τον πολιτισμό τους.
Η ζωή και ο πολιτισμός των haenyeo ονομάστηκαν ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (UNESCO) τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η Ειδική Αυτοδιοικούμενη Επαρχία του Jeju θέσπισε ένα διάταγμα για την προστασία των υπαρχουσών haenyeo και την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς δύτριων.
Οι haenyeo βουτάνε σε πάνω από 10 μέτρα βάθος στη θάλασσα χωρίς αναπνευστήρα και να ζουν από τη συλλογή οστρακοειδών και τα φυκιών , όπως αλιώτιδες ή αχινούς με τα γυμνά χέρια τους.
Αν και οι ηλικίες κυμαίνονται από προ-έφηβες έως τις ηλικιωμένες γυναίκες στα 90 τους, ένας μεγάλος πληθυσμός haenyeo γερνάει. Από το 2016, υπήρχαν 4.005 εργαζόμενες haenyeo και το 57.3% από αυτές είναι άνω των 70 ετών. Μόνο 58 από αυτές, ή το 1,5%, είναι κάτω των 40 ετών.
Για να καταστήσουν τη φθίνουσα κουλτούρα των ελεύθερων δυτριών πιο βιώσιμη, η επαρχιακή κυβέρνηση θα προσφέρει συντάξεις για τις ηλικιωμένες haenyeo και επιδοτήσεις για τις προστατευόμενές τους.
Σύμφωνα με το διάταγμα, οι haenyeo πρέπει να καταχωρηθούν στην Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Αλιείας και να συλλέγουν τα προϊόντα της θάλασσας σε μια αλιευτική περιοχή που έχει οριστεί για τις haenyeo.
Για να διατηρηθεί ο μοναδικός πολιτισμός, οι haenyeo ηλικίας άνω των 70 ετών θα λάβουν μηνιαία σύνταξη 200.000 γουόν και οι νεοεγγραφείσες haenyeo ηλικίας κάτω των 40 ετών θα λάβουν 500.000 γουον το μήνα ως επίδομα.
Η μαγική λέξη για μια καταστροφική πορεία:"επιδοτήσεις'!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντίθετα με τα χάλια τα δικά μας,σε σχετικά οργανωμένες χώρες και σε λαούς με στοιχειώδη ευσυνειδησία,φέρνουν αποτελέσματα συνήθως.
Διαγραφή