Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Οθωμανικά τουρκικά έγγραφα αποκαλύπτουν τους εξισλαμισμούς ως κομμάτι της αρμένικης γενοκτονίας


Κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας, η κυβέρνηση της Οθωμανικής Τουρκίας εφάρμοσε επίσης μια πολιτική εκτουρκισμού και εξισλαμισμού μέρους των Αρμενίων γυναικών και παιδιών  που πρέπει επίσης να ιδωθεί στο πλαίσιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων και να θεωρηθεί ως ένα από τα δομικά στοιχεία του Mets Eghern(αρμενική ονομασία για τη γενοκτονία των Αρμενίων), δεδομένου ότι οι βίαια εξισλαμισμένες Αρμένισσες και  Αρμενόπουλα επέζησαν σωματικά, αλλά εξαφανίστηκαν ως έθνος. 



Το Akunq.net έχει κυκλοφορήσει δύο οθωμανικά τουρκικά έγγραφα και τις  μεταφράσεις τους στη Δυτική Αρμενική. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι τα ορφανά των Αρμενίων συγκεντρώθηκαν σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε συνοικία της Άγκυρας. Στο πρώτο έγγραφο ο Υπουργός Εσωτερικών Talaat δεν κρίνει σωστό να κρατήσει μαζί τα ορφανά Αρμενόπουλα  σε αυτό το κτίριο και διατάζει  να τα μεταφέρουν σε διάφορες ισλαμικές οργανώσεις. Το δεύτερο έγγραφο είναι η απάντηση σε αυτή τη διαταγή  από τον Αναπληρωτή Διοικητή της Άγκυρας Atif και αναφέρει ορισμένα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των Αρμένισσων και των Αρμενόπουλων σε αυτές τις περιοχές και ενημερώνει ότι τα παιδιά των Αρμενίων θα διανεμηθούν σε ισλαμικές οργανώσεις.
Ο με έδρα τις ΗΠΑ ερευνητής των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, Gevorg Αγκοπιάν έδωσε τα έγγραφα αυτά  στο Akunq.net.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σπουργίτι

  Είναι πολύ όμορφο και ευγενές να φιλοσοφούμε και να θεολογούμε βλέποντας ένα σπουργίτι να σκαλίζει το έδαφος και να εξαίρουμε την απλότητά...