Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κορεάτισσες αγωνίστριες κατά του ιαπωνικού ζυγού θα τιμηθούν μετά θάνατον

koreatimes
Έξι αγωνίστριες της ελευθερίας που ηγήθηκαν στο κορεατικό Κίνημα Ανεξαρτησίας και 37 άλλοι θα λάβουν το Order of Merit από το Εθνικό Ίδρυμα μετά τον θάνατό τους την Τετάρτη, με την ευκαιρία της γιορτής του Κινήματος  Ανεξαρτησίας της 1ης Μαρτίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Πατριωτών και Υποθέσεων Βετεράνων. 

Οι έξι αγωνίστριες -Kim Byeong-in, Oh Geon-hae, Lee Hyeon-gyeong, Kim Soo-hyun, Lee Σουκ-jin και Yoon Yong-ja -και άλλοι πατριώτες μάρτυρες και αγωνιστές της ανεξαρτησίας θα λάβουν την τιμή για τη συμμετοχή τους στο Κίνημα ανεξαρτησίας του 1919 ενάντια στην ιαπωνική κατοχή (1910-1945). 

Οι έξι τιμώμενες ίδρυσαν ένα γυναικείο σώμα για  το κίνημα  ανεξαρτησίας, την Κορεατική Επαναστατική Συμμαχία Γυναικών , τον Ιούνιο του 1940 στη Chongqing, στη Κίνα, και οδήγησαν το κίνημα ανεξαρτησίας από εκεί. 

 
Η Lee ήταν η σύζυγος του Cho Seong-Hwan, μέλος της  εξόριστης κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας , και η Yoon ήταν σύζυγος του  Ji Cheong-cheon, Γενικού Διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού της Κορέας. 


Το σώμα των γυναικών υποστήριζε κυρίως το κίνημα για την ανεξαρτησία της προσωρινής κυβέρνησης και εκτελούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Η Μαρία Hwang, ηγέτης της Κορεάτικης Ανακουφιστικής Εταιρείας Γυναικών, η οποία οδήγησε το κίνημα ανεξαρτησίας στη Χαβάη αρχής γενομένης από το 1919, θα τιμηθεί επίσης με το παράσημο του Εθνικού Ιδρύματος.Η  Hwang συγκέντρωσε χρήματα για την προσωρινή κυβέρνηση στην Κίνα και για τον Απελευθερωτικό Στρατό στην Κίνα και τη Μαντζουρία και συνέβαλε με  κεφάλαια για τις οικογένειες των οποίων τα μέλη σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά το Κίνημα της 1ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...