Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η έκδοση μπλόγκερ στο Αζερμπαϊτζάν περιπλέκει την κατάσταση στον Καύκασο

Ο διπλωμάτης της Ρωσικής Πρεσβείας Denis Apashkin συναντήθηκε με το Ρώσο-Ισραηλινό blogger Alexander Lapshin ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση στο Μπακού,αναφέρει το  Ria Novosty. 
"Ο Lapshin δεν έχει παράπονα για τις συνθήκες κράτησης και του παρέχεται ήδη δικηγόρος," είπε ο διπλωμάτης, όπως αναφέρθηκε από τον οργανισμό.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Ρωσο-ισραηλινός blogger Alexander Lapshin εκδόθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, την Τρίτη, λίγες ώρες αφού  το Ανώτατο Δικαστήριο της Λευκορωσίας δέχθηκε την  απόφαση ενός κατώτερου δικαστηρίου να τον εκδώσει.Ο  Lapshin συνελήφθη στο Μινσκ, τον Δεκέμβριο. Είχε θεωρηθεί διεθνής καταζητούμενος κατόπιν αιτήματος του Αζερμπαϊτζάν, μετά την επίσκεψή του στη Δημοκρατία του  Ναγκόρνο Καραμπάχ  και τις επικρίσεις του για  την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν.
Εισαγγελείς του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν  ποινική δίωξη για "επανειλημμένες δημόσιες αντικρατικές  εκκλήσεις" και "παράνομη διέλευση των κρατικών συνόρων του Αζερμπαϊτζάν",που  τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης από πέντε έως οκτώ έτη.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι η έκδοση του Lapshin "δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα των φιλικών δεσμών μεταξύ των συμμάχων Ρωσίας και Λευκορωσίας." 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας επέκρινε τη δίωξη του Alexander Lapshin και την έκδοσή του στο Αζερμπαϊτζάν ως "μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών του λόγου και της κίνησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγίου Δημητρίου

  Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ...