Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σοφά λόγια Ινδιάνων

Richard Hook - The Sacred Bundle.
firstpeople
Όταν έρχεται η ώρα του θανάτου , μη γίνεις σαν εκείνους των οποίων οι καρδιές είναι γεμάτες με το φόβο του θανάτου, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα τους, κλαίνε και να προσεύχονται για λίγο περισσότερο χρόνο για να ζήσουν τη ζωή τους ξανά από την αρχή με έναν διαφορετικό τρόπο. Τραγουδήστε το τραγούδι του θανάτου σας, και πέθανε  σαν ένας ήρωας που γυρνάει στο σπίτι.

Αρχηγός Aupumut - των Μοϊκανών


Πιστεύω πως θα γλιτώναμε πολύ κόπο και αίμα , αν ανοίγαμε τις καρδιές μας περισσότερο. Θα σας πω με τον τρόπο μου πως βλέπουν οι  οι Ινδιάνοι τα πράγματα. Ο λευκός άνθρωπος έχει περισσότερες λέξεις για να σας πει πώς φαίνονται σε αυτόν, αλλά δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να πεις  την αλήθεια.

Αρχηγός Joseph - Nez Perce




Τι είναι η ζωή; Είναι η λάμψη μιας πυγολαμπίδας στη νύχτα. Είναι η αναπνοή ενός βούβαλου το χειμώνα. Είναι η μικρή σκιά που διασχίζει το γρασίδι και χάνεται στο ηλιοβασίλεμα.

Crowfoot-Αρχηγός των Blackfoot 


Είμαστε όλοι φτωχοί, γιατί είμαστε όλοι ειλικρινείς.

Red Dog - Oglala Sioux

Πρέπει να προστατεύσουμε τα δάση για τα παιδιά, τα εγγόνια και τα παιδιά μας που ακόμη δεν έχουν γεννηθεί. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δάση για εκείνους που δεν μπορούν να μιλήσουν από μόνοι τους, όπως τα πουλιά, τα ζώα, τα ψάρια και τα δέντρα.

Qwatsinas - (Κληρονομικός Αρχηγός Edward Moody),Έθνος Nuxalk 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγίου Δημητρίου

  Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ...