Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νέος ορθόδοξος ναός στην Τανζανία

moni-paraklitou-2
Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Αρχιμ. Τιμοθέου και των πνευματικών τέκνων αυτού.
Η παγκόσμια ακτινοβολία της πνευματικής αυτής κυψέλης, άρχισε εδώ και χρόνια να ακτινοβολεί και στην Αφρικανική Ορθοδοξία κι αυτή την φορά με την δωρεά διά την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στην Τανζανία. 


Με τη χάρη του Θεού τελέσθηκαν τα θυρανοίξια, είναι ο 31ος Ιερός Ναός που ανεγείρεται στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως.
moni-paraklitou-1

Ο Σεβ. κ. Δημήτριος με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου, έφθασε στην πόλη Ταναγκόζι, όπου τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων με τη συνοδεία πολλών ιθαγενών ιερέων, των Μοναζουσών Αναστασίας και Αικατερίνης από την Ιερά Μητρόπολη Μολδαβίας, εθελοντών ορθοδόξων από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Σερβία και την Ιταλία και με την παρουσία εκατοντάδων νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή. 


Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ακολούθησε γεύμα "αγάπη" για όλους τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους εκπαιδευτικούς της περιοχής και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδιά της περιοχής. 


Και ΤΩ ΘΕΩ δόξα!!!

moni-paraklitou-3

moni-paraklitou-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σπουργίτι

  Είναι πολύ όμορφο και ευγενές να φιλοσοφούμε και να θεολογούμε βλέποντας ένα σπουργίτι να σκαλίζει το έδαφος και να εξαίρουμε την απλότητά...