Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Η Μόσχα θα φιλοξενήσει παν-κουρδικό συνέδριο

Κουρδική-συνέδριο-Brussels1-678x381.jpg
aranews
Μια παν-κουρδική εθνική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 15 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή  Κούρδων από το Ιράν, την Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία.

Ο Αμπντουλσαλάμ Αλί, μέλος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης στη Συρία (PYD), δήλωσε ότι θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις διαιρέσεις των ζωνών επιρροής στην περιοχή.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις συναντήσεις είναι  η συν-επικεφαλής του PYD Asya Abdulla, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης του Κομπανί, Ανουάρ Μουσλίμ, και ο πρώην δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ.

Οι εκπρόσωποι των κουρδικών κομμάτων από το Ιράν και το Ιράκ θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση. Αλλά δεν είναι σαφές ποια κόμματα θα κληθούν από το ιρανικό και στο ιρακινό Κουρδιστάν.




Στα τέλη Ιανουαρίου, τα μέλη της Ένωσης του Δημοκρατικού Κόμματος κλήθηκαν στη Μόσχα από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν το μέλλον της Συρίας και τα αποτελέσματα των συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός στην Αστάνα.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία λέει ότι το PYD θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, η συριακή αντιπολίτευση και η Τουρκία κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν το PYD  να περιλαμβάνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Παρ 'όλα αυτά, οι Ρώσοι αξιωματούχοι οργάνωσαν αρκετές συναντήσεις με  αξιωματούχους του  PYD τόσο στη Συρία όσο  και στη Μόσχα.

Υπήρξαν προσπάθειες στο παρελθόν για να οργανωθεί μια εθνική κουρδική συνδιάσκεψη στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ωστόσο, λόγω των διαφορών μεταξύ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) και του  Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν του Μπαρζανί (KDP), το συνέδριο είχε αναβληθεί επ 'αόριστον.

Κατά τους τελευταίους μήνες, το PKK έχει ζητήσει να διεξαχθεί ένα κουρδικό συνέδριο. Αλλά είναι απίθανο τα κύρια κουρδικά κόμματα, το PKK και το KDP, να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διάσκεψης, λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων για την κατανομή εξουσίας και εδάφους στο Sinjar στο βόρειο Ιράκ, και στις κουρδικές περιοχές της Συρίας, που είναι  γνωστές ως Rojava.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σπουργίτι

  Είναι πολύ όμορφο και ευγενές να φιλοσοφούμε και να θεολογούμε βλέποντας ένα σπουργίτι να σκαλίζει το έδαφος και να εξαίρουμε την απλότητά...