Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Martin Luther King:Η διπλή νίκη

   

Στους πιο άγριους αντιπάλους μας απαντούμε:"Στην ικανότητά σας να προκαλείτε την πόνο,θ'αντιπαραθέσουμε την ικανότητά μας να υπομένουμε τον πόνο.Στη φυσική σας δύναμη απαντούμε με την ψυχική μας δύναμη.Κάντε μας ό,τι θέλετε αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να σας αγαπούμε.Δεν μπορούμε,παρά την καλή μας θέληση,να υπακούσουμε τους άδικους νόμους σας,γιατί η αποφυγή συνεργασίας με το κακό είναι,όσο και η συνεργασία με το καλό,μια ηθική υποχρέωση.



Φυλακίστε μας κι εμείς θα σας αγαπούμε ακόμη.Στείλτε τα μεσάνυχτα στις κοινότητές μας τους μασκοφόρους σας να μας βιάσουν και να μας εγκαταλείψουν ημιθανείς κι εμείς θα σας αγαπούμε ακόμη.Αλλά να είστε βέβαιοι πως θα σας εξαντλήσουμε με την ικανότητά μας μας να υπομένουμε.Θα κερδίσουμε κάποια μέρα την ελευθερία αλλά δεν θα την κερδίσουμε μονάχα για τους εαυτούς μας.Θα έχουμε ρίξει στο μεταξύ στις καρδιές σας και στις συνειδήσεις σας μια τέτοια πρόσκληση,που θα σας έχουμε κερδίσει κι εσάς στην πορεία μας αυτή,έτσι ώστε,η νίκη μας θα είναι μια διπλή νίκη.

Μ.Λ.Κινγκ,H Δύναμη της Αγάπης,εκδ.Δορκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...