Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τρεις συνταγές για αρμένικο-καυκάσιο μπάρμπεκιου(τα έφτιαξα σήμερα!)


Οι αρμένικες συνταγές μου αρέσουν πολύ.Και μας έδωσαν μια καλή λύση στο σπίτι μια κι εμένα μου αρέσουν τα ανατολίτικα πιάτα ενώ η σύζυγος δεν τρελαίνεται λόγω μπαχαρικών.Τα αρμένικα φαγητά είναι σαν τα αραβικά αλλά με λιγότερα μπαχαρικά.



blghurov pilaf (πιλάφι με πλιγούρι)


Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
2 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος
ένα κρεμμύδι
μια κουταλιά Βιτάμ(εγώ έβαλα σπορέλαιο)
αλάτι πιπέρι


Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια(πρόσθεσα και μισό κολοκυθάκι) και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για λίγο και ύστερα προσθέτουμε και το ζωμό ή το νερό. Μόλις απορροφήσει όλο το νερό , το βγάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για πέντε λεπτά με μία πετσέτα και είναι έτοιμο!

Tip: Άμα θέλουμε μπορούμε  να προσθέσουμε και μοσχαρίσιο κρέας γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.


xorovatz


Δεν υπάρχει αρμένικο γλέντι χωρίς χοροβατζ! Συνήθως τα συνδυάζουμε με ψητές ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες.




Υλικά


1 κιλό χοιρινό κρέας
κρεμμύδι
αλάτι πιπέρι

Από το βράδυ κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια ,προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το αλάτι και το πιπέρι και το βάζουμε στη συντήρηση.Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα κρεμμύδια τα οποία τα πετάμε και ψήνουμε το κρέας στα κάρβουνα(τα έψησα στο γκριλ και τον αέρα του φούρνου) .


lavash


Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 κούπες νερό 
λίγο αλάτι
λίγο λάδι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και ύστερα το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Πρέπει να βγουν περίπου 36. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε πολύ λεπτή ζύμη. Τα ψήνουμε σε καυτό τηγάνι  για περίπου τρία λεπτά από κάθε μεριά.

Έβαλα το 1/3 ων υλικών και έφτιαξα καμιά δεκαριά.

Καλή όρεξη.Για περισσότερες συνταγές στο armenikes-suntages


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...