Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αλλαγή πολιτικής ιδεολογίας στη Β.Κορέα-Byongjin

Η 25η Απριλίου Παλάτι, ο χώρος του Κόμμα του Κογκρέσου των εργαζομένων, φαίνεται μπροστά της εκδήλωσης στην Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα, 6 Μαΐου, 2016. (Φωτογραφία από AFP)

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε το πρώτο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός της μετά από 36 χρόνια, σε μια κίνηση που πιστεύεται ότι αποσκοπεί στο να πάρει την έγκριση για την ιδεολογία του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν για την ανάπτυξη της οικονομίας και των πυρηνικών όπλων.


Το 7ο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος ξεκίνησε στην Πιονγκγιάνγκ την Παρασκευή, με σχεδόν 3.000 μέλη του κόμματος που παρακολουθούν την σπάνια πολιτική συγκέντρωση.
Μιλώντας πριν από την εκδήλωση,ο Κιμ είπε ότι "θα παρουσιάσει το λαμπρό σχέδιο που θα προωθήσει την τελική νίκη της επανάστασης μας."
Πιστεύεται ότι ο Κιμ επιδιώκει να λάβει επίσημη έγκριση για τη νέα ιδεολογία του, "Byongjin", το οποίο θα αντικαταστήσει το "Songun," ή "ο στρατός πρώτα," την πολιτική του πατέρα του, Kim Jong-il, τον οποίο διαδέχθηκε ο νέος ηγέτης το 2011.
Η Byongjin είναι η πολιτική της ταυτόχρονης ανάπτυξης της οικονομίας και των πυρηνικών όπλων.
Ξένοι δημοσιογράφοι ήταν παρόντες για να καλύψουν το συνέδριο, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να βρίσκονται μέσα στο Παλάτι της 25 Απριλίου, όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο.
Το συνέδριο θα διαρκέσει πιθανότατα τέσσερις έως πέντε ημέρες. Η τελευταία τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 1980, όταν ο ιδρυτής της χώρας και παππούς του Κιμ, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ήταν ακόμα στην εξουσία.
Ο νεαρός Κιμ φέρεται να έχει προγραμματίσει να κάνει μια ομιλία στη συγκέντρωση για τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας. Αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσει με τις αμφιλεγόμενες πυρηνικές δοκιμές της.
Αυτή η εικόνα, που κυκλοφόρησε από το επίσημο KCNA της Βόρειας Κορέας στις 24 Απριλίου, το 2016, δείχνει τον  ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-un (R) να επιθεωρεί μια υποβρύχια δοκιμή πυρός ενός στρατηγικού υποβρυχίου βαλλιστικών πυραύλων σε άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα, 23 του Απρ 2016 . (Via AFP)
Η Πιονγιάνγκ αποκάλεσε τον εαυτό της  πυρηνική δύναμη το 2005 και πραγματοποίησε τέσσερις δοκιμές πυρηνικών όπλων - το 2006, 2009, 2013 και 2016.
Τον Μάρτιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα τις πιο σκληρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εδώ και δύο δεκαετίες για το ζήτημα των πυραύλων και των πυρηνικών δοκιμών.
Η Νότια Κορέα, άμεσος γείτονας του Βορρά και παραδοσιακή αντίπαλος, ανησυχεί για τις πυρηνικές και πυραυλικές δραστηριότητες της Πιονγκγιάνγκ.
Οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας έχουν ταραχώδη χρόνια.Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ πολέμησαν  στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και είναι σε διαμάχες από τότε.
Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω πρόσφατα εξαιτίας των  κοινών στρατιωτικών ασκήσεων της Ουάσιγκτον και της Σεούλ.
Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι συνωμοτούσε με τους περιφερειακούς συμμάχους της να ανατρέψει την κυβέρνηση στην Πιονγκγιάνγκ. Η χώρα περιγράφει τις πυρηνικές δυνατότητές της ως αποτρεπτικό μέσο κατά της εχθρικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Της Αγίας Σκέπης

  Την περίοδο 457-474 μ.Χ. που ήταν βασιλιάς ο Λέοντας ο Μεγάλος, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός.  Κατά τη...