Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Ρωσίας στη Συρία;

φοιτητές αλ-Μπάαθ Πανεπιστήμιο κρατήσει συλλαλητήριο για την υποστήριξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει τα ανατεθέντα  καθήκοντά  τους στη Συρία και έχουν γείρει την πλάστιγγα του πολέμου κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας, κάποιοι αναρωτιούνται τι μπορεί να κάνει η Ρωσία μετά. Ωστόσο, η πρόσφατη μείωση των δυνάμεων ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση και έχει συγκεκριμένους πολιτικούς και  στρατηγικούς στόχους, δήλωσε ο Γάλλος αναλυτής Alain Rodier.



Είναι σημαντικό να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν ανακοινώσει την ολική απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία. Ο Πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα αποσύρει το "μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων της" που αναπτύχθηκε στη Συρία.
Πρώτα απ 'όλα, αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση ήταν μια πολιτική χειρονομία,επεσήμανε ο  Rodier . Η Ρωσία έχει στείλει στον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ένα σαφές μήνυμα ότι η κρίση θα πρέπει να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσινγκτον θα ήθελαν μια μεταβατική δύναμη ειρήνης, αλλά δεν θέλουν τους εξτρεμιστές στην εξουσία.
Την ίδια στιγμή, οι  Ρώσοι δεν μπορούν να αφήσουν τη Δαμασκό χωρίς στρατιωτική βοήθεια, είπε ο εμπειρογνώμονας. Μία ολική αποχώρηση θα ήταν μια πολιτική ήττα και θα υπονόμευε όλα τα επιτεύγματα μάχης.
"Στην πραγματικότητα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να αφήσει τη Συρία, χωρίς ρωσική στρατιωτική παρουσία.Φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι  το καλοκαίρι η Ρωσία μπορεί να στείλει το μόνο αεροπλανοφόρο της. - το Ναύαρχος Kuznetsov -στη Συρία .Ο Πούτιν μπορεί να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη με ένα αεροπλανοφόρο, "είπε ο Rodier στο Atlantico .
Επιπλέον, ο αναλυτής εξήρε το ρόλο που έπαιξε ο  ρωσικός στρατός στη συριακή κρίση, λέγοντας ότι "ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενήργησε άψογα."
"Στην πραγματικότητα, η ρωσική εμπλοκή έσωσε την κατάσταση. Υποστηριζόμενος  από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ο συριακός στρατός κατάφερε να ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον των τρομοκρατών σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Rodier.


Read more: http://sputniknews.com/politics/20160507/1039229001/russia-syria-strategy.html#ixzz47xlTncFn

2 σχόλια:

  1. Έμπεριστατωμένη άποψη.
    Νομίζω ότι η μείωση δυνάμεων τής Ρωσίας στή Συρία, ήταν μία καλή διπλωματική κίνηση καλής θέλησης πρός τούς Δυτικούς, γιά άνοιγμα και εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Δέν το νομίζω.
    Ωστόσο θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή τής Ρωσίας στη Συρία, σηματοδοτεί μία εγκατάσταση δυνάμεων γιατί αφενός κάτι περιμένει σέ μελλοντικές εξελίξεις, καί αφετέρου είναι καί μία παρουσία κοντινότερη πρός Τούς Αγίους Τόπους πού πάντοτε επιθυμούσε νά έχει η Ρωσία. Ας μην ξεχνάμε ότι η Στρατιωτική δύναμη τής Ρωσίας είναι συνδεδεμένη καί μέ την Πατριαρχική διπλωματία τού Πατριάρχη Ρωσίας, καί της άσκησης πίεσης στο Φανάρι.
    Πολλά τά παιχνίδια πού παίζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,η Ορθοδοξία παίζει μεγάλο ρόλο στην πολιτική της Ρωσίας.Με τόσους πιστούς να κατακλύζουν τα Ιεροσόλυμα προφανώς και θέλει να ενισχύσει την όλη παρουσία της στην περιοχή.Άλλωστε έμαθε από τη Λιβύη και προετοιμάστηκε.Νομίζω ότι καλοβλέπει και το Ιράκ.Τη διείσδυση εκεί όμως θα την επιδιώξει μάλλον μέσω Ιράν.

      Διαγραφή

Της Αγίας Σκέπης

  Την περίοδο 457-474 μ.Χ. που ήταν βασιλιάς ο Λέοντας ο Μεγάλος, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός.  Κατά τη...