Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Μεγάλη επιχείρηση των Κούρδων στη Μοσούλη

Άποψη της μονής Mar Matti στη χριστιανική πόλη της Bashiqa, βόρεια της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ

Οι κουρδικές δυνάμεις Peshmerga διεξάγουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον των θέσεων του Daesh  κοντά στην πόλη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ,ανέφερε το κέντρο πολυμέσων  Πατριωτική Ένωση του (PUK)  Κουρδιστάν την Κυριακή.

Σουλεϊμανίγια (Sputnik) - Περίπου 5.000 Κούρδοι μαχητές οπλισμένοι με όπλα μεγάλου διαμετρήματος συμμετείχαν στην επίθεση, πρόσθεσε η δήλωση.



"Οι δυνάμεις των Peshmerga  έχουν ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο ιρακινό Κουρδιστάν για να απελευθερώσουν στρατηγικά σημαντικούς οικισμούς στην περιοχή Hazir που βρίσκεται στην επαρχία της Μοσούλης από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Η επιχείρηση στην περιοχή της Hazir ξεκίνησε νωρίς το πρωί και διεξάγεται με επιτυχία, "ανέφερε η δήλωση.
Η Hazir βρίσκεται περίπου 20 μίλια από τη Μοσούλη και περίπου 35 μίλια από την Ερμπίλ, η οποία είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας του Κουρδιστάν του Ιράκ.
Η δεύτερη μεγαλύτερη ιρακινή πόλη Μοσούλη κατελήφθη από τους μαχητές της τζιχαντιστικής  ομάδας, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2014.


Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160529/1040450591/kurds-mosul-offensive.html#ixzz4A4a2L0AY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...