Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Το ΙΚ χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες στη Ράκκα

Μια κουρδική μαχητής θέτει για μια φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα στο συριακό πόλη του Ain Issi, βόρεια της Raqqa στις 10 Ιουλίου, 2015. © AFP

Ένας Σύρος ακτιβιστής λέει ότι οι Takfiris του  Daesh χρησιμοποιούν αμάχους στη συριακή πόλη της Raqqa ως ανθρώπινες ασπίδες κατά τη διάρκεια των μαχών  ενάντια σε μια συμμαχία των Κούρδων και των αραβικών δυνάμεων.
Οι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) - ένας συνασπισμός Κούρδων και Αράβων μαχητών - άρχισε μια επιχείρηση την Τρίτη για να αναλάβει τον έλεγχο των περιοχών στο βόρειο τμήμα της Raqqa από την μαχητική ομάδα.Η  επίθεση της ομάδας υποστηρίζεται από πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Οι  μαχητές του SDF φέρεται να μετακινήθηκαν νότια από την πόλη Ταλ Αμπιάντ κοντά στα τουρκικά σύνορα προς την Ain Issa, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Raqqa.
Ο Διοικητής της συμμαχίας Rojda Felat δήλωσε ότι  ο στόχος της επιχείρησης ήταν να "απελευθερώσουν τη βόρεια Raqqa" και τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την «καταπίεση» του Daesh.
"Η εκστρατεία έχει ως στόχο την απώθηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Shaddadi, Ταλ Αμπιάντ και Kobane, τη διασφάλιση της ασφάλειας του λαού μας", πρόσθεσε.

Αρχείο φωτογραφία δείχνει Σύρους πρόσφυγες που είχαν καταφύγει Tal Αμπιάντ, να επανέλθουν στην πόλη με τα υπάρχοντά τους. © AFP

Περίπου 22 Takfiris σκοτώθηκαν στην επίθεση,δήλωσε το λεγόμενο συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Όλα αυτά ενώ ο Abdel Aziz al-Hamza από την ομάδα δημοσιογραφίας των πολιτών "η Raqqa σφαγιάζεται Σιωπηλά" , δήλωσε την Τρίτη ότι οι μαχητές του Daesh  χρησιμοποιούν τους αμάχους ως κάλυψη. Έτσι θα τους βρείτε στο ίδιο κτίριο. Σε ένα πολιτικό κτήριο, θα βρείτε δύο ή τρία διαμερίσματα για μαχητές του  ISIS (Daesh) . "
Οι μαχητές του Daesh χρησιμοποιούν επίσης «Ορισμένα σχολεία ως μέρη για να μείνουν επειδή αυτά τα σχολεία έχουν υπόγεια, κάτι κάτω από το έδαφος, έτσι ώστε να προστατεύονται από τις αεροπορικές επιδρομές. Και είναι περιτριγυρισμένα από πολιτικά κτίρια, "  είπε επίσης ο Χαμζά.
Ο Hamza είπε ότι οι πολίτες της Raqqa πολιορκούνται  και δεν μπορούν να φύγουν από την πόλη. "Το ISIS δεν αφήνει κανέναν να εγκαταλείψει την πόλη. Την ίδια στιγμή, η ζωή έχει γίνει τουλάχιστον δέκα φορές πιο ακριβή στην πόλη."
Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να πάρουν τρόφιμα από μια κουζίνα ανακούφισης στην πόλη κάθε μέρα, είπε ο Χαμζά επίσης.
Η επιχείρηση της Τρίτης θεωρείται από τις πιο σοβαρές επιχειρήσεις εναντίον των Takfiris στην Raqqa από τότε που η πόλη ανακηρύχθηκε από το Daesh ως de facto πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...