Κυριακή 15 Μαΐου 2016

"Δεν υπάρχει περίπτωση απομάκρυνσης του Ασάντ από την εξουσία"

Συρίας εθελοντές και τους συγγενείς τους κύμα την εθνική σημαία και πορτρέτα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, καθώς γιορτάζουν στο τέλος μιας παραστρατιωτική εκπαίδευση διεξάγεται από το συριακό στρατό στην al-Qtaifeh, 50 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού στις 22 Φεβρουαρίου 2016

Ενώ η Δύση συνεχίζει στην επιμονή της ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία, κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος του Ιράν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.



Την Πέμπτη, ο  Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν Υποστράτηγος Χασάν Firouzabadi είπε ότι παρά τις προσπάθειες των  Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιήσουν το συριακό εμφύλιο πόλεμο για να ακολουθήσουν τη δική τους ατζέντα για την απομάκρυνση του νόμιμου Σύρου προέδρου από την εξουσία, αυτές οι προσπάθειες θα αποτύχουν.
"Παρά  τα όνειρα και τις επιθυμίες των ΗΠΑ,ο Μπασάρ Άσαντ θα παραμείνει [στην εξουσία] και οι πολεμοκάπηλοι θα ντροπιαστούν από τη νίκη του συριακού έθνους», είπε.
Ο Firouzabadi πρόσθεσε ότι το συριακό έθνος θα βγει από την κρίση νικηφόρο.
Ο συριακός εμφύλιος πόλεμος μαίνεται εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια και  έχει σκοτώσει πάνω από 400.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura. Πάνω από 12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί σε αυτό που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.
Ενώ οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν ξεκινήσει κοινές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα υπονομεύσει τις προσπάθειες αυτές με τη χρηματοδότηση των ομάδων της αντιπολίτευσης ως μέρος μιας καλυμμένης προσπάθειας να εκδιώξουν Άσαντ.
Με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς τον Ελεύθερο  συριακό στρατό  και άλλες "μετριοπαθείς" ομάδες της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης ακούσια εξοπλίσει ριζοσπαστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις. Η βοήθεια συνήθως πέφτει στα χέρια του Daesh, επίσης γνωστό και ως IS / ισλαμικό κράτος, και της  al-Nusra Front, θυγατρική της αλ-Κάιντα στη Συρία.
Η Μόσχα, από την άλλη πλευρά, έχει εργαστεί κατ 'εντολή της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας, ξεκινώντας  αεροπορικές επιδρομές κατά των βίαιων εξτρεμιστικών ομάδων.
Το μέλλον της χώρας θα μπορούσε να κρέμεται από  την κατάπαυση του πυρός που ισχύει σήμερα στην πόλη του Χαλεπίου.
«Ριζοσπαστικές ομάδες έχουν ισχυρές θέσεις κοντά στο Χαλέπι. Δεν είναι έτοιμοι για ένα συμβιβασμό με τον Assad,"είπε ο  Ρώσος πολιτικός αναλυτής Azhdar Kurtov σε μια συνέντευξη με το vzglyad. «Πολλοί από αυτούς έχουν επίσης ξένους χρηματοδότες, όπως την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Ακόμα και αν η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν τις ίδιες θέσεις,η  Άγκυρα και το Ριάντ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους τρομοκράτες».
"Ο πόλεμος στη Συρία θα τελειώσει μόνο όταν ένα από τα εμπόλεμα μέρη νικήσει. Δεδομένου ότι μια τέτοια κατάσταση είναι αδύνατη, η σύγκρουση θα συνεχιστεί", πρόσθεσε.


Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160512/1039527922/despite-us-dreams-assad-remains.html#ixzz48jw0aFTs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...