Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η προτομή του Στάλιν διχάζει χωριό στη Γεωργία

                            προτομή του Στάλιν αποσυναρμολογηθεί στο χωριό Ατένι

Μια προτομή του Στάλιν  διαλύθηκε στο χωριό Ατένι, Γκόρι, από την τοπική διοίκηση. Η προτομή στήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής χθες, 9 Μαΐου, για να γιορτάσουν την 71η επέτειο της νίκης.Πριν διαλυθεί το άγαλμα, του είχαν πετάξει βόμβες χρώματος πιθανότατα ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής. Παρ'όλα αυτά ένα άλλο μέρος του τοπικού πληθυσμού είναι δυσαρεστημένο με την απόφαση της διοίκησης να διαλύσει την προτομή. 




Πιστεύουν ότι οι εκπρόσωποι της διοίκησης, καθώς και εκείνοι που βομβαρδίσαν με χρώματα την προτομή, κακοποιούνται τόσο τον  Στάλιν όσο και αυτούς. "Όπως συμβαίνει συχνά, κανείς δεν νοιάστηκε ιδιαίτερα για τη γνώμη των ανθρώπων και αυτή τη φορά. Αν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, οι ντόπιοι της Ατένι θα μπορούσαν να έχουν την προτομή.Σεβόμαστε την προσωπικότητα του Στάλιν, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για τις απόψεις μας.Το γεγονός αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και αντιτιθέμεθα  κατηγορηματικά ", -.. είπε ένας από τους κατοίκους του χωριού  Ατένι , ο Mamuka Shatakishvili, στο InterpressNews.

interpressnews.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...