Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο ρόλος-κλειδί του Κόκκινου Στρατού στην νίκη κατά του Ναζισμού

Νίκη Banner πάνω από το Ράιχσταγκ


Στις 9 Μαϊου θα δούμε  γιορτές ευρείας κλίμακας σε όλη τη Ρωσία που θα εορτάζουν την 71η επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα γεγονός που περνά απαρατήρητο για πολλούς Αμερικανούς, σύμφωνα με την Washington Post.

Ενώ η Ρωσία είναι έτοιμη  για να γιορτάσει την 71η επέτειο από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν τη σημασία της εκδήλωσης, η οποία ονομαζόταν ΝE Ημέρα (της Νίκης στην Ευρώπη) και εορταζόταν στις 8 Μαΐου στις Ηνωμένες Πολιτείες ,το  Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού στη δυτική και κεντρική Ευρώπη. Σε αντίθεση με τους Δυτικούς συμμάχους τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι Ρώσοι το βλέπουν ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του έτους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post και τον Michael Birnbaum .


Υπενθύμισε ότι «σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είχε δύο ωκεανούς που τις προστάτευαν σε μεγάλο βαθμό μετά  από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, η Ρωσία πολιορκήθηκε, βομβαρδίστηκε, δέχθηκε εισβολή και ξαναδέχτηκε εισβολή  κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου."
"Στη συνέχεια, ο Κόκκινος Στρατός σάρωσε τα πάντα προς το Βερολίνο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του Αδόλφου Χίτλερ," τόνισε ο Birnbaum.
Ανέφερε τον 44χρονο Πάβελ Elfimov, να λέει σε συνέντευξή του ότι στη Ρωσία υπάρχουν πολύ λίγες οικογένειες που δεν έχουν αγγιχτεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δύο παππούδες του Elfimov πολέμησαν στον πόλεμο, με έναν από αυτούς να δίνει τη ζωή του για τη νίκη.
Ο Birnbaum, από την πλευρά του, υπενθύμισε επίσης ότι "οι  Σοβιετικές απώλειες ήταν τεράστιες", αναφερόμενος στους "περισσότερους ιστορικούς" που εκτιμούν ότι ο αριθμός των Σοβιετικών νεκρών είναι μεταξύ 27 και 28 εκατομμύρια ανθρώπων.
Εν τω μεταξύ, «τείνουμε να θυμόμαστε τον Β΄ΠΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη νίκη των  Αμερικανών, με τον Κόκκινο Στρατό να  ενεργεί περισσότερο ή λιγότερο ως συμπλήρωμα», είπε.
Επιπλέον, "ανέφερε πομπές στις οποίες τα παιδιά και τα εγγόνια των Ρώσων βετεράνων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου  παρελαύνουν για την Ημέρα της Νίκης, κρατώντας φωτογραφίες των  παππούδων τους" , ξεχωριστά από τις επίσημες κρατικές στρατιωτικές παρελάσεις.
Επίσης,ο Birnbaum αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αναβίωσε "την παρέλαση τεθωρακισμένων σοβιετικού τύπου το 2008, βλέποντας τη μέρα ως ένας τρόπο για να συσπειρώσει τους πολίτες γύρω από τη σημαία".
"Όμως, παρά τις εκατοντάδες των εκτοξευτών πυραύλων, πολεμικών αεροπλάνων και αντιαεροπορικών όπλων που περνούν μέσα από την Κόκκινη Πλατεία κάθε χρόνο, πολλοί Ρώσοι λένε ότι το πραγματικό νόημα των εορτών είναι πιο προσωπικό, 71 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου", δήλωσε Birnbaum.
Όταν ερωτήθηκαν να επιλέξουν ποια χώρα έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην ήττα του ναζισμού κατά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΣΣΔ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των επιλογών «άλλες» και «δεν ξέρω», μόνο το 15 τοις εκατό των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα του Sputnik.Polls επέλεξε την ΕΣΣΔ.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες (79 τοις εκατό), τη Γαλλία (58 τοις εκατό) και οι μισοί από αυτούς στη Γερμανία (50 τοις εκατό), δήλωσαν ότι ο στρατός των ΗΠΑ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας.
Συνολικά, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε σχεδόν το 50 τοις εκατό των εδαφών που απαρτίζουν τη σημερινή Ευρώπη, χωρίς να υπολογίζουμε το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, και υπέφερε περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλη δύναμη στον πόλεμο.


Read more: http://sputniknews.com/world/20160508/1039254178/russia-second-world-war.html#ixzz483XbikmG




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...