Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

26 Μαϊου-Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γεωργίας

Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας: Γέφυρα της Ειρήνης και της Τιφλίδας τηλεόραση πύργος φωτίζεται σε εθνικά χρώματα της σημαίας

Επ'ευκαιρίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας, η Γέφυρα της Ειρήνης και ο πύργος της τηλεόρασης στην Τιφλίδα φωτίστηκαν  στα εθνικά χρώματα. Αυτές οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Δημαρχείο της Τιφλίδας. Ως υπενθύμιση, στις 9 Απριλίου του 1991, μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες νωρίτερα, το Ανώτατο Συμβούλιο της Γεωργίας εφάρμοσε ό, τι ήταν η βούληση του γεωργιανού λαού και διακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση. Πριν από αυτό, 73 χρόνια νωρίτερα, στις 26 Μαΐου 1918, η Γεωργία είχε διακηρύξει την ανεξαρτησία της  από τη Ρωσική Αυτοκρατορία μόνο για να δεχθεί την εισβολή της Σοβιετικής Ρωσίας λιγότερο από 3 χρόνια αργότερα. 



Η πράξη της ανεξαρτησίας που υπογράφηκε το 1991 βασίστηκε στην πράξη που υπογράφηκε το 1918. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανεξαρτησία της Γεωργίας γιορτάζεται στις 26 Μαΐου. Όσο για το ανωτέρω δημοψήφισμα, περισσότερο από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού συμμετείχε σε αυτό και σχεδόν το 99 τοις εκατό από αυτούς ψήφισαν για την αποκατάσταση της  ανεξαρτησίας.

geotv.ge


geotv.ge
 Η πράξη με βάση το έγγραφο που υπεγράφη το 1918 σήμαινε ότι η σύγχρονη Γεωργία ήταν ο νόμιμος διάδοχος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γεωργίας που υπήρχε το 1918-1921. Ωστόσο, μετά την  επίσημη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης  αργότερα, το 1991, οι χώρες του κόσμου αναγνώρισαν τη Γεωργία ως νόμιμο διάδοχο και  εντός των συνόρων της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γεωργίας.

georgianjournal.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...