Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Συνεχίζουν ανενόχλητοι την γενοκτονία των Κούρδων οι Τούρκοι-Πιστοί στην παράδοσή τους


Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνέχισαν το βαρύ βομβαρδισμό μιας κουρδικού πληθυσμού πόλης στη νοτιοανατολική επαρχία της χώρας,Μαρντίν εν μέσω  συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και μελών του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) .
Βίντεο που κυκλοφόρησε από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT την Πέμπτη έδειξε σύννεφα καπνού πάνω από τη Nusaybin, που βρίσκεται 792 χιλιόμετρα (492 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας, μετά τους βομβαρδισμούς από  τον τουρκικό στρατό .


Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο τουρκικός στρατός έκανε χρήση των διεθνώς απαγορευμένων βομβών φωσφόρου στη στρατιωτική εκστρατεία του εναντίον της Nusaybin.
Ο Akram Baraka είπε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας ARA News ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου στην επίθεση του στην κουρδική πόλη την Τρίτη. 
"Μετά τους βομβαρδισμούς, είδαμε έναν πυλώνα λευκού καπνού που ακολουθείται από ένα μαύρο σύννεφο καπνού. Φλόγες ξεπήδησαν από τα στοχευμένα κτίρια αργότερα », είπε.
Κούρδοι ακτιβιστές λένε ότι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβαρδίζουν κατοικημένες γειτονιές στη Nusaybin με βαρύ πυροβολικό και τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
"Ο τουρκικός στρατός  έχει κάψει περισσότερα από 28 σπίτια αμάχων στις γειτονιές του Ζεϊν αλ-Αμπεντίν και Kanika μέσα στην πόλη», είπε μια τοπική πηγή στο ARA News νωρίτερα αυτό το μήνα.
Περίπου 35.000 άμαχοι βρίσκονται  παγιδευμένοι στην πόλη από τις 14 του Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες και  έχουν πληγεί από την έλλειψη πόσιμου νερού, τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και την πλήρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Υπάρχουν αναφορές ότι πάνω από 1.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον των Κουρδικών πόλεων και κωμοπόλεων στη νοτιοανατολική Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο. Ο τουρκικός στρατός διεξάγει  επίσης επιθέσεις εναντίον των θέσεων της ομάδας στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.
presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...