Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Προσευχή ιερέως,του αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης



Πανάγιε,παντοδύναμε,πανάγαθε Κύριε Ιησού Χριστέ,"το Α και το Ω,η αρχή και το τέλος"(Αποκ.21,6),δός μου τη χάρη Σου,ώστε να επιτελώ πάντοτε τις ακολουθίες με ιερό ζήλο,με φλογερό ενθουσιασμό,με θερμή αγάπη,με βαθειά ταπείνωση,με ειρηνική καρδιά.Πάντοτε,Κύριε,και στις εορτάσιμες ημέρες και στις καθημερινές,και ενώπιον πολλών και ενώπιον ελαχίστων ανθρώπων.



Καθάρισέ με,Παντοδύναμε,από κάθε πάθος,φύλαξέ με από κάθε επιβουλή του πονηρού.Φλόγισε τις καρδιές των πιστών που βρίσκονται στον ναό με την ουράνια φλόγα.Ταπείνωσε το φρόνημα των πλουσίων,των ενδόξων,των σοφών του αιώνος τούτου και φώτισέ τους,ώστε να υποταχθούν στο άγιο θέλημά Σου.Μαλάκωσε τις πέτρινες καρδιές των πωρωμένων και υποδουλωμένων στα πάθη τους ανθρώπων,και οδήγησέ τους κοντά Σου.Αμήν.

Κύριε,είμαι αδύνατος,αλλή "η δύναμίς Σου εν ασθενεία τελειούται"(πρβλ. Β' Κορ. 12,9).Είμαι πολύ αμαρτωλός,αλλά όπου "επλεόνασεν η αμαρτία,υπερεπερίσσευσεν η χάρις"(Ρωμ.5,20).

Ο Ουρανός στη Γη,Ι.Μ.Παρακλήτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Της Αγίας Σκέπης

  Την περίοδο 457-474 μ.Χ. που ήταν βασιλιάς ο Λέοντας ο Μεγάλος, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός.  Κατά τη...