Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Καταραμένο χωριό στην Ινδία-Δαίμονες ή φυτοφάρμακα η αιτία των αυτοκτονιών;

περιοχή Khargone Κεντρικής Ινδίας (Flickr)
Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει  σε ένα μικρό χωριό στην κεντρική Ινδία από την αρχή του έτους. Ο νέος ηγέτης του χωριού, ο προκάτοχός του οποίου αυτοκτόνησε  επίσης, κατηγορεί για το κύμα αυτοκτονιών μια  «δαιμονική παρουσία", αλλά οι ερευνητές διαφωνούν.     
Το χωριό Badi Σανγκαθάνα στην περιοχή Καργκόν εξέλεξε τον Rajendra Sisodiya ως νέο επικεφαλής του αφότου ο  ξάδελφός του Jeevan κρεμάστηκε στο κατώφλι του σπιτιού του. Ο Sisodiya, του οποίου η μητέρα και ο αδελφός αυτοκτόνησαν επίσης, είπε η κάθε μία από τις 320 οικογένειες του χωριού έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας από αυτοκτονία.




"Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση και πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Οι χωρικοί δεν έχουν αυτοπεποίθηση και κίνητρο και είναι πολύ σημαντικό να τους συμβουλεύουν, "δήλωσε ο Ashok Verma, αξιωματούχος  επιφορτισμένος με την εξέταση των αυτοκτονιών.
Σύμφωνα με τον Srikanth Reddy, ψυχίατρο, οι θάνατοι είναι πιο πιθανόν να συνδέονται με την κατάθλιψη και σχιζοφρενικά επεισόδια που προκύπτουν από την υπερβολική χρήση των φυτοφαρμάκων στην καλλιέργεια βαμβακιού, από το οποίο οι χωρικοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό για τα προς το ζην.

«Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι εδώ είναι εύκολα σε θέση να καταλάβουν  ή να προσδιορίσουν. Όταν δεν είναι σε θέση να βρουν κανένα λόγο, θα το συνδέσει με τοπικά κατανοητά φαινόμενα όπως η δαιμονική παρουσία, "ανέφερε στο RT o Reddy, σε ένα ρεπορτάζ το Σάββατο.
"Σε μια μελέτη πριν από μερικά χρόνια στην Κίνα, όπου ένας μεγάλος αριθμός των αγροτών σε μια συγκεκριμένη περιοχή αυτοκτονούσε, διαπιστώθηκε ότι τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνταν εκεί και περιείχαν οργανοφωσφορικά, τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά και υπεύθυνα για  καταθλιπτικές ψυχικές συνθήκες", σημείωσε.
Khargone είναι καταχωρημένη ως μία από τα πιο οπισθοδρομικές και αυτοσχέδιες συνοικίες της Ινδίας. Νωρίτερα φέτος,ένα  επτάχρονο ντόπιο αγόρι φέρεται να αναγκάστηκε να παντρευτεί ένα σκυλί καθώς το ωροσκόπιό  του έδειξε ότι η πρώτη σύζυγός του θα υποστεί πρόωρο θάνατο.


presstv.com

2 σχόλια:

  1. Θα έδινα ώς τίτλο, "όταν οι δαίμονες έχουν κυριαρχήσει παντού, διότι λείπει ο Χριστός από τη ζωή"!
    Γιατί δέν φωνάζουν τους Θιβετιανούς, νά τά καθαρίσουν όλα;
    Καί μιας καί λέω γιά καθάρισμα, κυκλοφορούν κάτι "φρέσκα φρούτα", τελευταία στήν Ελλάδα πού έχουν λάβει σεμιναριόχαρτα από σεμινάρια ψυχολογίας καί ασκούν νόμιμα επάγγελμα ψυχολογίας καί κάνουν καί "ενεργειακές εκκαθαρίσεις" στό χώρο σου!!!! μέ 30 ευρώ. Έτσι δαιμονίζεται ο κόσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Θιβετιανοί ακολουθούν ένα παρακλάδι του Βουδδισμού(αναμεμιγμένο με στοιχεία μαγείας),ο οποίος Βουδδισμός δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος στην Ινδία.

    Ε,τώρα άμα πηγαίνεις σε κάποιον που έχει κάνει σεμινάρια ψυχολογίας σε ανύπαρκτους τύπους και περιμένεις λύσεις έχεις το δαίμονα της ανοησίας να σε ψήνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...