Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συνεχίζονται οι μάχες στη Μέση Ανατολή.Νέα από Κουρδιστάν,Συρία,Λίβανο

Turkish troops prepare for military action during a curfew at Diyarbakir, southeast Turkey, February 26, 2016. (Photo by AFP)

Ο  τουρκικός  στρατός λέει ότι τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) και ένα ελικόπτερο συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Ο στρατός ανακοίνωσε  ότι έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές στη,σε μεγάλο βαθμό κουρδική, επαρχία Χακάρι την Παρασκευή.
Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που είχε σταλεί στην περιοχή για να υποστηρίξει τους στρατιώτες συνετρίβη αργότερα μέσα στην ημέρα και οι δύο πιλότοι του σκοτώθηκαν. Το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω τεχνικών ελαττωμάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πριν συντριβεί, το ελικόπτερο πραγματοποίησε μια επιχήρειση κατά την οποία  σκοτώθηκαν έξι μαχητές του ΡΚΚ, είπε ο στρατός .




Τουλάχιστον 16 ανώτερα μέλη της συνδεόμενης με την Αλ-Κάιντα  μαχητικής ομάδας αλ-Nusra Front σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία, λέει ένα Παρατηρητήριο. 
Ο Rami Abdulrahman,  διευθυντής του λεγόμενου συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε την Παρασκευή ότι η αεροπορική επιδρομή στοχεύε μια συνάντηση της Nusra Front στην αεροπορική βάση Αμπού αλ-Duhour στην επαρχία Ιντλίμπ.
Είπε ότι η βάση  σε μεγάλο βαθμό σφυροκοπήθηκε στην επίθεση, η οποία ήρθε μια ημέρα μετά από μια σειρά από φόνους Σύρων αμάχων από ελεύθερους σκοπευτές της al-Nusra  στην πόλη Kefraya της Ιντλίμπ την Πέμπτη.
Οι γειτονικές πόλεις Kefraya και al-Fouaa , που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, πολιορκούνται από ομάδες takfiri συνδεδεμένες με τη λεγόμενη τρομοκρατική οργάνωση Jaish Αλ Φατάχ.
Η Fouaa επίσης δέχτηκε επίθεση την Τρίτη με περισσότερες από 40 ρουκέτες μαχητών που άφησαν πέντε άμαχους τραυματίες.


Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας της Συρίας ,  Δαμασκού, έχει στοιχίσει τη ζωή ενός κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή του λιβανικού κινήματος αντίστασης της Χεζμπολάχ.
Ο Μουσταφά Badreddine σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, την Παρασκευή,σύμφωνα με το  λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen .
Ο Badreddine ήταν ο διοικητής του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, επικεφαλής πληροφοριών, και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του κινήματος Seyyed Χασάν Νασράλα.
Ήταν ο ξάδελφος και ο γαμπρός  του κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ, Ιμάντ Mughniyeh, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό καθεστώς στη Δαμασκό το 2008. Η υπηρεσία κατασκοπίας του Ισραήλ, Μοσάντ, σκότωσε τον Mughniyeh από απόσταση με εκρηκτικά που φυτεύτηκαν στο χώρο της ρεζέρβας από ένα σταθμευμένο όχημα στη συριακή πρωτεύουσα.
Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε το θάνατο του διοικητή της, ανέφερε το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...