Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τον κ.Φίλη,μέρα που'ναι


Η αλήθεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη
Μπορεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης να μην κατόρθωσε πριν από λίγο καιρό να αποσπάσει την κατανόηση ενός άνεργου για μια μικρή αύξηση στα μακαρόνια ή να διασκεδάσει τους φόβους ενός χαμηλόμισθου νέου για την απώλεια των 300 ευρώ μισθού του, όμως αναφερόμενος στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ευτύχησε να απολαύσει την υποστήριξη του «τακτοποιητή» της μισής Αθήνας κ. Τατσόπουλου και της φωτισμένης τού «συνωστισμού» κ. Ρεπούση. Των οποίων βέβαια η υποστήριξη θα μπορεί από τούδε και στο εξής να κοσμεί το βιογραφικό του.


Τούτων δοθέντων, για άλλη μια φορά η Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και γενικότερα της Ανατολής βρέθηκε στη μέγγενη των μικροπολιτικών, και όχι μόνον, επιδιώξεων όλων των εκφραστών του ελλαδικού πολιτικού συστήματος. Από τη μια ένας πατριδοκάπηλος, κλαψιάρικος, άσφαιρος «πατριωτισμός», συνεπικουρούμενος ενίοτε από τους ντόπιους εκπροσώπους της ιδεολογίας που οργάνωσε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που γνώρισε η ανθρωπότητα. Και από την άλλη ένας μεταμοντέρνος κοσμοπολίτικος πρωτογονισμός, ένας ιστορικός αναθεωρητισμός που στόχο έχει ό,τι αποτέλεσε στοιχείο συγκρότησης αυτού του έθνους και αυτού του λαού – με έσχατο εκπρόσωπο τον φιλίστορα κ. Φίλη.
Βέβαια, παρ’ όλη τη φαινομενική αντίθεση αυτών των δύο απόψεων που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο, καθόλου δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ότι κανείς από τους εκπροσώπους τους, σε επίπεδο πολιτικού συστήματος, δεν διστάζει σήμερα να βάλει την υπογραφή του σε ό,τι κείμενο εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας καθιστώντας την αποικία. Κάπου εκεί, μπροστά στην κόλλα χαρτί των προαπαιτουμένων σταματούν οι λεκτικοί τους «διαξιφισμοί» καθώς και τα φληναφήματα για το δίλημμα της χρήσης του όρου «γενοκτονία ή εθνοκάθαρση».
Δίλημμα που δεν προκύπτει από τη «Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας» το 1948 από τον ΟΗΕ, όπου πρωτοκαθιερώθηκε ο όρος Γενοκτονία, καθώς η Σύμβαση ρητά αναφέρει:
«Άρθρον ΙΙ.- Εις την παρούσαν Σύμβασιν ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρω πράξεων, ενεργουμένη με την πρόθεσιν ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδος, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής, ως τοιαύτης:
α) Φόνος των μελών της ομάδος.
β) Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητος των μελών της ομάδος.
γ) Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας διαβιώσεως δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρη ή την μερικήν σωματικήν καταστροφήν αυτής.
δ) Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεων εις τους κόλπους ωρισμένης ομάδος.
ε) Αναγκαστική μεταφορά παίδων μιας ομάδος εις ετέραν ομάδα»
Στην Μικρά Ασία εναντίον των χριστιανικών πληθυσμών, Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, διαπράχθηκαν και οι πέντε παραπάνω προϋποθέσεις της συνθήκης για να χαρακτηριστεί ένα έγκλημα «Γενοκτονία».
Επίσης το «ελληνικό δίλημμα» για τον χαρακτηρισμό της εκκαθάρισης των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής ως Γενοκτονία δεν φαίνεται, όμως, να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για μια σειρά από Τούρκους αριστερούς ιστορικούς και επιστήμονες. Όπως σημειώνει και ο Halil Berktay, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Sabanci της Κωνσταντινούπολης, «Η αλήθεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη, όμως μπορεί να διδαχθεί… Πιστεύω ότι υπήρχε μόνο μία Γενοκτονία και δεν εννοώ ότι αυτό που συνέβη στον Πόντο δεν ήταν Γενοκτονία. Αντίθετα, λέω ότι οι Ενωτικοί, δηλαδή η ηγεσία της επιτροπής Ένωσης και Προόδου, κυρίως δε ο Ταλάτ, είχαν ένα μαζικό σχέδιο για τον εκτουρκισμό της Ανατολίας. Και αυτό εφαρμόστηκε στους Αρμενίους, τους Ποντίους και τους Ασσυρίους».Η δε Sibel Özbudun, συγγραφέας, αναφέρει: «Κατ’ εμέ στη Γενοκτονία ή στη Μεγάλη Καταστροφή υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τον αριθμό των νεκρών… Η αιτία που πρέπει να αποκαλυφθεί αυτή η αλήθεια είναι η άπειρη έκταση της λήθης και της καταραμένης σιωπής. Αυτό το καθήκον μπορούν να το αναλάβουν και να το διεκπεραιώσουν αυτοί που δεν έκλεψαν ούτε μια μπουκιά από τους μη-μουσουλμάνους, που είναι οι φτωχοί Τούρκοι και Κούρδοι. Το μόνο ατόπημα που αυτοί έχουν κάνει είναι ότι έχουν πέσει θύματα της σοβινιστικής προπαγάνδας κατά της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Με άλλα λόγια, το καθήκον αυτό μπορούν να το κάνουν αυτοί που δεν έχουν τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους».
Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο κουρνιαχτός γύρω από το ζήτημα της Γενοκτονίας, κ. Φίλη; Εξυπηρετεί σε κάτι, ή σε κάποιον δίνετε εξετάσεις;
- See more at: http://www.e-dromos.gr/h-alhtheia-den-einai-diapragmatefsimh/#sthash.eWdMG4p7.dpuf

8 σχόλια:

  1. Στη διεθνή βιβλιογραφία απαντάται συχνά-πυκνά ο όρος της Dhimmitude, ο οποίος δηλοί το επιθυμητό καθεστώς για τους απίστους στα μουσουλμανικά κράτη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η τουρκική εθνοσυνέλευση ανακήρυξε "μάρτυρες" όσους πολέμησαν κατά των Ελλήνων την περίοδο 1920-22, επιρρωνύει τη σαφή θρησκευτική απόχρωση της γενοκτονίας. Και είναι μιας πρώτης τάξεως απάντηση σε όσους σπεύδουν να κακοχαρακτηρίσουν ως φασίστες και ρατσιστές όσους αντιδρούν στην εισροή μωαμεθανών στην Ευρώπη. Όχι, κύριοι. Το Ισλάμ είναι ο μέγιστος ρατσισμός! Τόσο μεγάλος, που ακόμη και ο Χίτλερ το θαύμαζε και δημόσια εξεδήλωνε τη συμπάθειά του προς αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ.Άλλωστε και ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ χρησιμοποίησαν τον χριστιανισμό,αυτό δε λέει κάτι.Ειδικά ο δεύτερος είναι γνωστός για τις παγανιστικές του πεποιθήσεις.

      Είναι γεγονός ότι το Ισλάμ έχει πολλά αρνητικά στοιχεία,τα οποία έχει υιοθετήσει για μια σειρά ιστορικούς λόγους, που δύσκολα θα αποβάλλει όσο δεν εκδημοκρατίζονται τα καθεστώτα των μουσουλμανικών χωρών.

      Οι μουσουλμάνοι γενικά χαρακτηρίζουν μάρτυρες όσους συμμετέχουν σε πολέμους.Άλλωστε το 1920-22 γι'αυτούς ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας.

      Διαγραφή
    2. https://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Nazi_Germany_and_the_Arab_world

      http://www.wsj.com/articles/book-review-ataturk-in-the-nazi-imagination-by-stefan-ihrig-and-islam-and-nazi-germanys-war-by-david-motadel-1421441724

      http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Total/islamfascist.htm

      https://en.wikipedia.org/wiki/Sigrid_Hunke

      "the influence exerted by the Arabs on the West was the first step in freeing Europe from Christianity"

      Διαγραφή
    3. http://www.pravmir.com/woman-jezebel-thoughts-false-christian-character-fascism/

      Διαγραφή
    4. Λυπάμαι που δεν διάβασες τους συνδέσμούς μου. Δεν το έκανα σε λογική εντυπωσιασμού, τύπου "παρε να 'χεις", αλλά γιατί, πραγματικά, είναι καλό να υπάρχει ένας μίτος εκκίνησης στην κουβέντα. Πάμε, τώρα, στo link που μου παραθέτεις, με όλο το σεβασμό, δεν λέει τίποτε καινούργιο. Καταρχάς, το εν λόγω quote είναι από δημόσια προεκλογική(βλ 1928) ομιλία του Χίτλερ, όπου η θωπεία των συντηρητικών χριστιανικών & αντικομμουνιστικών ακροατηρίων ήτο επιβεβλημένη..
      Σάμπως το ίδιο δεν κάνει σήμερα και η ΧΑ, όταν χαριεντίζεται με τους δεσποτάδες;
      Παρακάτω, αναφέρεται στο κίνημα των Γερμανών Χριστιανών, όπου οι Ναζί προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο δόγμα, προσαρμοσμένο στις αντιλήψείς τους, το οποίο βαθμηδόν θα εξάλοιφε τον Χριστιανισμό και θα τον αντικαθιστούσε με την Αριοσοφιστική κοσμοθεωρία. Είναι ο περίφημος "θετικός Χριστιανισμός" που είναι αποδεκτός, καθόσον δεν αντιπαλεύει τα πρωτεία της ράτσας. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί εξόχως από τον Χίτλερ στο Mein Kampf, ειρήσθω εν παρόδω best seller στην Τουρκία. Στο ίδιο best seller, θα πληροφορηθείς και για τον δεδομένο αθεϊσμό του Χίτλερ και την απέχθειά του για τον πρωτόλειο Χριστιανισμό, τον οποίο αποκαλούσε "μπολσεβικισμό της αρχαιότητος". Παρόμοια πολεμική εδραζόμενη σε, υποτίθεται, ιστορικές βάσεις ασκούσε και ο ιδεολογικός φωστήρ του καθεστώτος, Ρόζενμπεργκ, στον περίφημο "μύθο του 21ου αιώνος".
      Ο ίδιος ο Α. Σπεερ, στα απομνημονεύματά του, είχε αναφερθεί στην απέχθεια αυτή καθώς και στην πεποίθησή του πως τελικά η χριστιανική θρησκεία θα εξαφανιζόταν, το πολύ σε δύο γενιές, μετά την καθολική επικράτηση του εθνικοσοσιαλισμού.
      Οι σύνδεσμοι που σου παρέθεσα, αναφέρονται στον εσωτερικό, μυστικό αν θες, ιδεολογικό πυρήνα του Γ' ράιχ και είναι facta, δεδομένα.
      Δεδομένη είναι η συμπάθεια του Χίτλερ προς τη μαχητικότητα του Ισλάμ, τον αντιεβραϊσμό του και τη δυνατότητα ολοκληρωτικής αφοσίωσης του μαχητή στον σκοπό του. Ο ιδεολογικός καθοδηγητής του Μουσολινισμού, ο Ι. Έβολα, είχε γράψει ολόκληρη μονογραφία για την "εσωτερική Τζιχάντ"..
      Πέραν τούτου, ο θαυμασμός αυτός εξεδηλώθη εμπράκτως με τη δημιουργία πολυαρίθμων μουσουλμανικών μεραρχιών SS. Από τη "Skanderberg" μέχρι την περίφημη "Hadjar".(Αν είχες υπόψη την φωτογραφία του χαζοβιολη βουλευτού της ΧΑ Παππά με φέσι, είναι το φέσι της HAdjar με τη νεκροκεφαλή των SS"..
      Η δε Sigrid Hunke, μέλος της Εταιρείας της Θούλης και της Ahnenerbe, του μυστικού κολλεγίου του Χίμμλερ, έβλεπε στο Ισλάμ τη πρωτόγονη εκείνη ζωοδότρα δύναμη που θα εδύνατο, δια του ιερού πολεμου, να εξαλείψει μια για πάντα τον Χριστιανισμό.
      Το τι πρέσβευε ο εθνικοσοσιαλισμός, εν τέλει, είναι ευκόλως κατανοητό και προσβάσιμο από τις μυστικές διδασκαλίες των ανωτέρων καστών του, αυτών που, συμφωνα με το παρανοικό όραμά τους, θα διοικούσαν ως φυλή κυρίων(Herrenvolk) την επάυριο του πολέμου τον κατακτημένο κόσμο.
      Ερώτηση: Δε σου προξενεί εντύπωση πως ΌΛΕΣ οι σημαίες των μπααθικών κρατών παίζουν μεταξύ μαύρου/άσπρου/κόκκινου; Ο δε αετός;
      Πώς χαιρετούν, ακόμη και σήμερα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ; Οι ιρανοί;
      Ποιο ισλαμικό κράτος φιλοξένησε σε επίσημο συνέδριο για το ολοκαύτωμα πρώην μάγιστρο της ΚΚΚ;
      Εν τέλει, η επίκληση της δήθεν συμπαθείας των ολοκληρωτικών καθεστώτων προς τον Χριστιανισμό για λόγους καθαρά τακτικούς, είναι ασέβεια προς τις εκατόμβες των νεομαρτύρων ρωμαιοκαθολικών ιερέων, βαυαρών και αυστριακών, που δεν συμμορφώθηκαν προς τις νέες "εθνικοχριστιανικές" νόρμες.
      Εκτός κι αν δεχτούμε πως και ο Ι. Στάλιν ήταν φιλόχριστος, επειδή, μετά το ολοκαύτωμα των ρώσων ιερέων, άνοιξε τις εκκλησιές στον μεγάλο πόλεμο. Θα μου πεις, εδώ πολλοί δέχονται ασυζητητί την αγιωσύνη του αυριανού εορτάζοντα, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
      Υ.Γ. Ο Χίτλερ απευθυνόμενος προς τον Τούρκο πρέσβυ στο Βερολίνο είχε χαρακτηρίσει τον Ατατούρκ πρότυπό του..

      Διαγραφή
    5. Δεν πρόλαβα να γράψω κάτι για τους συνδέσμους διότι έπρεπε να φύγω.Συγνώμη.Νομίζω ότι ο Ατατούρκ είχε Γερμανούς στρατιωτικούς συμβούλους και αυτοί σχεδίασαν την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών.Αν θυμάμαι καλά ο Χίτλερ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο ο Ατατούρκ εκτέλεσε το σχέδιο.

      Οι Μπααθιστές είναι κοσμικοί κατά κύριο λόγο.Το κόμμα φτιάχτηκε από ένα χριστιανό,έναν αλεβίτη και έναν άθεο.Είναι αριστερό-σοσιαλιστικό.

      Ο χαιρετισμός και πως καθιερώθηκε δεν ξέρω.Θα το ψάξω.

      Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία αγιοποίησε τον Στέπινατς,μέγα συνεργάτη των Ναζί και σφαγέα των ορθοδόξων.Δεν ξέρω πόσοι δεν συμμορφώθηκαν.Είναι γεγονός πάντως πως υπήρξαν αρκετοί.
      Ο Στάλιν επέστρεψε πολλά προνόμια στην Εκκλησία μετά τον πόλεμο λόγω της προσφοράς της στον Β ΠΠ.

      Για τον Μ.Κωνσταντίνο θα γράψω αργότερα ή αύριο.

      Διαγραφή
    6. Η επιστροφή προνομίων για λόγους πολιτικού τακτικισμού αποτελεί τεκμήριο ευσέβειας και πνευματικής μεταστροφής/αναγέννησης; Και παραγράφει, εντέλει, τις θηριωδίες των μπολσεβίκων κατά του ρωσικού κλήρου;
      Και ο Μουσολίνι αναγνώρισε προνόμια στον Παπισμό με τη συνθήκη του Λατερανού, αλλά μόνο καλό χριστιανό δεν τον λες.
      Το δεδομένο από τα παραπάνω είναι ότι αργά ή γρήγορα οι πάσης φύσεως ολοκληρωτισμοί αναγκάζονται να συνδιαλλαγούν με την ακατανίκητη πνευματική/πολιτική ισχύ της Εκκλησίας.

      Διαγραφή
    7. Όχι βέβαια!Σαν πληροφορία το έγραψα.
      Γι'αυτό είναι και μεγαλύτερο το βάρος που επωμίζεται η Εκκλησία όταν επικρατούν αυτού του είδους τα καθεστώτα.

      ΥΓ. Λόγω γιορτής είμαι όλη μέρα στο τηλ/νο και απαντάω αργά στα σχόλια!

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...