Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Δεν έχω κάποιον να με βοηθήσει...



Δεν έχω ποιος να με βάλει στο νερό ώστε να γιατρευτώ.Πάντα κάποιος άλλος με προλαβαίνει.Αυτό είπε ο παράλυτος της σημερινής περικοπής όταν ο Χριστός τον ρώτησε αν θέλει να γιατρευτεί.Τριάντα οκτώ χρόνια.Τριαντά οκτώ ολόκληρα χρόνια ήταν άρρωστος και δε βρέθηκε ούτε ένας να τον βοηθήσει να μπει στην κολυμβήθρα ώστε να θεραπευτεί.Γιατί μόνο όποιος έμπαινε πρώτος στο νερό  αφού το τάραζε ο άγγελος γινόταν καλά.


Αφάνταστη η μοναξιά αυτού του ανθρώπου.Έφερε το βάρος της ασθένειάς του μόνος,χωρίς έναν άνθρωπο να τον  παρηγορήσει,να του πει μια καλή κουβέντα.Χωρίς κάποιον να τον βοηθήσει να γίνει καλά.Και εκείνη τη στιγμή της απόλυτης απογοήτευσής του,που για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να φτάσει στη θεραπεία του,τον πλησιάζει ο Χριστός.Και απλώνει το χέρι Του σε βοήθεια του θεραπεύοντάς τον,διαλύοντας το σκοτάδι της μοναξιάς.Εξαφανίζοντας την αρρώστια της αμαρτίας.Δίνοντάς του αγάπη και συμπάθεια.

Αυτό το έργο καλούμαστε να συνεχίσουμε κι εμείς.Να στηρίξουμε τους αδύνατους και τους θλιμμένους.Να γίνουμε κοινωνοί της λύπης τους.Να απλώσουμε το χέρι μας προς τους δυστυχισμένους γνωρίζοντας ότι κι εμάς θα μας στηρίξει το χέρι του Θεού.Να προσευχηθούμε γι'αυτούς ώστε να ανοιχθεί η πηγή του ελέους,που είναι ο Θεός,και να διαλυθεί η κατάρα της θλίψης και της απομόνωσης.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια σου πολλά, διαδικτυακέ φίλε. Ό,τι επιθυμείς.
    Να και το δώρο σου, το οποίο, αν σ' έχω κόψει σωστά, μάλλον θα σ' ενθουσιάσει.. http://www.lifo.gr/articles/retronaut_articles/96756

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!Η αλήθεια είναι ότι μόλις είδα lifo είπα "ωχ!τι θα είναι τούτο".Αλλά ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.Άλλες εποχές,μακρινές.

      Διαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...