Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο Ιρακινός στρατός ετοιμάζεται για την ανακατάληψη της Φαλούτζα

Ιρακινές σουνιτικές εθελοντές από την επαρχία Ανμπάρ, ο οποίος εντάχθηκε δύναμη Δημοφιλή Κινητοποίηση του Ιράκ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για να κάνουν τον αγώνα κατά της Ισλαμικής μέλος της ομάδας (Daesh) ένα cross-σεκταριστική δίσκο, να λάβει μέρος στην πρώτη προπόνηση τους σε βάση εκπαίδευσης σε Amriyat αλ-Φαλούτζα, στις 8 του Μαΐου του 2015

 Ο Haider Abadi ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης για να καταλάβει  εκ νέου την πόλη της Φαλούτζα από το Daesh.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Haider Abadi την Δευτέρα ανακοίνωσε την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης για να διεκδικήσει εκ νέου την πόλη της Φαλούτζα η οποία έχει καταληφθεί από την παραστρατιωτική ομάδα Ισλαμικό Κράτος (Daesh).


"Είναι καιρός να ελευθερώσουμε την πόλη της Φαλούτζα», δήλωσε ο Abadi.
Πρόσθεσε ότι όλα τα είδη των ενόπλων δυνάμεων έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση, καθώς και αρκετές ομάδες που συμμάχησαν με τη Βαγδάτη.
Η Φαλούτζα, στη δυτική επαρχία Ανμπάρ, βρίσκεται υπό τον έλεγχό του Daesh από το 2014. Πληροφορίες που  προέκυψαν πρόσφατα αναφέρουν ότι οι μαχητές της ομάδας, διωγμένοι από χώρες όπως η Ρωσία, άρχισαν να σκοτώνουν τους κατοίκους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη. Το Daesh πιθανότατα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινες ασπίδες σε περίπτωση πολιορκίας από τον στρατό.


Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160523/1040064412/iraq-start-fallujah-liberation.html#ixzz49ScywSSa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...