Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αρνείται να αποφυλακίσει βρέφος ακτιβίστριας

 
Η πολιτική κρατούμενη του Μπαχρέιν Zainab al-Khawaja

Το Μπαχρέιν απέρριψε αίτημα της επιφανούς  κρατούμενης Zainab αλ-Khawaja να  ελευθερώσει το αγοράκι της από τη φυλακή, παρ'ότι είναι άρρωστη και δεν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του.
Η 32χρονη μητέρα, φυλακίστηκε το Μάρτιο, είχε ζητήσει από τις  αρχές να παραδώσουν τον 17 μηνών γιο της, Abdulhadi, στον πατέρα του, επειδή πάσχει από γρίπη, δήλωσε το Κέντρο Περσικού  Κόλπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δευτέρα. 


Το κέντρο είπε ότι  ο πατέρας του Abdulhadi πήγε στη φυλακή μια μέρα νωρίτερα για να πάρει το γιο του, αλλά του είπαν ότι "δεν επιτρέπεται." Οι αρχές της φυλακής ακόμα αρνήθηκαν να αφήσουν τη μητέρα της Khawaja,  Khadija al-Mousawi, να δει τον εγγονό της, πρόσθεσε.
«Έχει γίνει σαφές για μένα ότι ο εγγονός μου Abdulhadi δεν είναι πλέον μόνο συνοδευτικά  της Zainab στη φυλακή, αλλά είναι μάλλον ο ίδιος κρατούμενος ο οποίος δεν μπορεί να την εγκαταλείψει ανεξάρτητα από την κατάσταση", δήλωσε η Mousawi.
Μπαχρέιν πολιτικός ακτιβιστής Zainab αλ-Khawaja κατέχει 17-μηνών γιο της, Abdulhadi (φωτογραφία αρχείου)
Η Khawaja συνελήφθη στο διαμέρισμά της στο Μπαχρέιν,στη πρωτεύουσα Μανάμα στις 14 Μαρτίου και προφυλακίστηκε μαζί με το αγοράκι της.
Η Khawaja αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης  ότι ξήλωσε φωτογραφίες του Βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα. Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα.
Είναι  κόρη του που ηγετικού ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Abdulhadi al-Khawaja, ο οποίος και ο ίδιος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για  την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν το κυβερνών καθεστώς.
Σε 18 Μαρτίου ο Michel Forst, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκανε έκκληση στη  Μανάμα να απελευθερώσει αμέσως την Zainab.

Στις  20 Απριλίου η Khawaja έγραψε μια επιστολή σχετικά με τις τρομερές συνθήκες της στη φυλακή.
«Εάν τίποτα δεν αλλάξει για το λαό του Μπαχρέιν, τότε η παραμονή μου στη φυλακή ή η απελευθέρωσή μου δεν έχει μεγάλη σημασία.Είμαι εργαζόμενη  μητέρα. Θα έχω το μωρό μου μαζί μου και θα συνεχίσω την πορεία μου, ώστε να μπορώ να τον ντύσω με ανθεκτικότητα και να τον θρέψω με αξιοπρέπεια », έγραψε στην επιστολή.
Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του καθεστώτος έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες διαδηλώσεις στους δρόμους του Μπαχρέιν από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, ζητώντας από την οικογένεια Al Khalifa να εγκαταλείψει την εξουσία.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπαχρέιν, που υποστηρίζεται από στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί από τη Σαουδική Αραβία, έχει επιτεθεί εναντίον των διαδηλωτών, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς. Ένας μεγάλος αριθμός  ακτιβιστών από το Μπαχρέιν  έχουν επίσης εκτίσει ποινή πίσω από τα κάγκελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...