Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Με πυρηνικά υποβρύχια απαντά η Κίνα στις ΗΠΑ στον Ειρηνικό

Τέσσερις κινέζοι υποβρύχια του Ναυτικού (L) και πολεμικά πλοία παρευρεθεί σε μια διεθνή αξιολόγηση του στόλου για να γιορτάσουν την 60η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού στις 23η Απριλίου του 2009 στα ανοικτά Qingdao στην επαρχία Shandong


Εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για τις  επίμαχες περιοχές της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, το Πεκίνο έχει αποφασίσει να στείλει πυρηνικά υποβρύχια να περιπολούν στον Ειρηνικό Ωκεανό φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία.


Η είδηση ​​εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από ρεπορτάζ  της  The Guardian ότι το Πεκίνο σχεδιάζει το πρώτο περιπολικό πυρηνικής αποτροπής . Η εφημερίδα ανέφερε ανώνυμους  Κινέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι είπαν ότι  τέτοιες περιπολίες είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει την Κίνα από τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ ».
Ενώ οι κινεζικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ή αρνηθεί την είδηση, ένα κομμάτι στη κρατική Καθημερινή Λαϊκή προσθέτει αποδείξεις για  τους ισχυρισμούς.
Το ρεπορτάζ λέει  ότι περιπολίες πυρηνικής αποτροπής είναι απαραίτητες για να δείξουν τις πυρηνικές δυνατότητες της Κίνας στους Αμερικανούς. Στο παρελθόν, όπως αναφέρεται, οι πολιτικοί της Ουάσιγκτον κατέδειξαν την άγνοιά τους για το πυρηνικό δυναμικό του Πεκίνου. Για παράδειγμα, στην προεκλογική εκστρατεία του 2012 των ΗΠΑ,ο υποψήφιος Herman Cain δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι η Κίνα ήταν μια πυρηνική δύναμη.
Εν τω μεταξύ, το Πεκίνο επιθυμεί να διατηρήσει μια στρατηγική «αποτελεσματικής πυρηνικής αποτροπής" που βασίζεται στον μικρότερο αριθμό πυρηνικών κεφαλών σε σύγκριση με εκείνους των άλλων πυρηνικών δυνάμεων.
"Καθώς οι εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ αυξάνονται, είναι απαραίτητο για την Κίνα να ενισχύσει την ικανότητά της για πυρηνικά αντίποινα. Θα βοηθήσει με την ισορροπία στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και την ενίσχυση της προθυμίας των ΗΠΑ να επιδιώξουν ειρήνη με την Κίνα. "
Σύμφωνα με την Καθημερινή Λαϊκή(People's Daily), η Κίνα ήταν επιτυχής όσον αφορά την ανάπτυξη της πυρηνικής τεχνολογίας με εκτοξεύσεις πυραύλων  τόσο κάτω από το νερό όσο και από το έδαφος. Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι η "ικανότητα επιβίωσης της πυρηνικής δύναμης της Κίνας" έχει βελτιωθεί.
"Η ιστορία δείχνει ότι η ισορροπημένη δύναμη βελτιώνει την ειρήνη. Η Κίνα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των πυρηνικών όπλων, και να ενισχύσει την δύναμη της επιβίωσης τους και την ικανότητα να χτυπήσει τους στόχους. Είναι το πιο σημαντικό θεμέλιο της εθνικής ασφάλειας της Κίνας, "ανέφερε η Daily.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο προέβλεπε ότι «η Κίνα θα πραγματοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα τη πρώτη περιπολία πυρηνικής αποτροπής κάποια στιγμή το 2016." Ωστόσο, η ακριβής ημερομηνία έναρξης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.


Read more: http://sputniknews.com/asia/20160530/1040457411/china-us-nuclear-deterrence.html#ixzz4A7SCWv9Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...