Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Χτυπήματα του Λιβανέζικου στρατού εναντίον του ΙΚ

Αρχείο φωτογραφία δείχνει ένα Λιβάνου στρατό στρατιώτη επάνδρωση ένα σημείο ελέγχου στην είσοδο Arsal στην κοιλάδα Μπεκάα.  © AFP

Ο Λίβανος συνέλαβε  έναν ανώτερο διοικητή της ομάδας takfiri  Daesh  στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αναφέρουν τοπικά  μέσα ενημέρωσης.
Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου, δήλωσε ότι ο στρατός συνέλαβε τον Sameh αλ-Breidy σε επιχείρηση στη στρατηγική πόλη της Arsal την Τρίτη.
Λιβανέζοι στρατιώτες εισέβαλαν επίσης σε αρκετές  θέσεις του Daesh στην περιοχή.


Στις 28 Απριλίου, ο στρατός σκότωσε άλλν ένα ανώτερο διοικητή του Daesh, που ονομάζεται Nayef Sha'alan , σε μια επιχείρηση στην περιοχή Wadi al-Hosn του Arsal .
Λιβανέζοι στρατιώτες σκότωσαν επίσης τον Ahmad Mroueh, έναν από τους σωματοφύλακες του Sha'alan , κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Απριλίου και συνέλαβαν τον  Mohammad Mossali, άλλο στέλεχος του Daesh.
Φωτογραφία αρχείου δείχνει στρατιώτες του Λιβάνου να περιφρουρούν καθώς  ασθενοφόρα περιμένουν κοντά στην Arsal. © AP
Ο Λίβανος υποφέρει από την εξάπλωση των μαχών από τη γειτονική Συρία, όπου οι υποστηριζόμενοι από ξένες δυνάμεις τρομοκράτες μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις από το Μάρτιο του 2011. 
Το Daesh και η συνδεόμενη με  την Αλ-Κάιντα  al-Nusra Front έχουν δραστηριοποιηθεί στις παρυφές της Arsal.
Ο στρατός του Λιβάνου στοχεύει συχνά τις θέσεις των ομάδων takfiri στην περιοχή για να τους αποτρέψει από το να δημιουργήσουν μια ισχυρή βάση εκεί.
Οι μαχητές κατέλαβαν για λίγο την Arsal τον Αύγουστο του 2014, παίρνοντας αρκετούς Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς ως ομήρους, ορισμένοι από τους οποίους εκτελέστηκαν. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους είχαν αφεθεί ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής  κρατουμένων.
Το Κίνημα Αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει βοηθήσει το στρατό στην καταπολέμηση των Takfiris στη βόρεια περιοχή της χώρας. Το αντιστασιακό κίνημα έχει επίσης βοηθήσει τις δυνάμεις του συριακού στρατού στη Συρία για να αποφευχθεί η μετάδοση της συριακής κρίσης στο Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...