Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Διαδήλωση εναντίον Αμερικανικής βάσης στην Οκινάουα

Ένα σύνθημα εναντίον της βάσης εμφανίζεται στο φράκτη κλειστό Σταθμός Αεροπορίας των ΗΠΑ Marine Corps Futenma στην Ginowan στα νότια νησιά της Ιαπωνίας Οκινάουα.  αρχείο φωτογραφιών

Διαδήλωση λαμβάνει χώρα έξω από μια αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκινάουα μετά τη σύλληψη ενός πολίτη των ΗΠΑ για  τη δολοφονία μιας Γιαπωνέζας, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο Kenneth Franklin Shinzato, εθνικότητας  των ΗΠΑ και πρώην πεζοναύτης ο οποίος εργάζεται στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Οκινάουα, συνελήφθη με την υποψία της έκθεσης του σώματος της Rina Shimabukuro . Οι τοπικές αρχές φέρεται να πιστεύουν ότι , επίσης, σκότωσε την κοπέλα που έχει εξαφανιστεί  από τον Απρίλιο.


Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, οι κάτοικοι του νομού σήμερα βρίσκονται  έξω από την αεροπορική βάση Kadena απαιτώντας το κλείσιμό της.
Την Πέμπτη, υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Φούμιο Kishida κατέθεσε διαμαρτυρία για το περιστατικό με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Caroline Kennedy, να το χαρακτηρίζει εξαιρετικά λυπηρό.
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter υποσχέθηκε την πλήρη συνεργασία του με την Ιαπωνία για το συμβάν.
Η Okinawa φιλοξενεί  μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική παρουσία και υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των ετών από τους κατοίκους του νησιού, για  περιστατικά ισχυρισμών βιασμών από το προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί.
Ο νομός έχει δει επίσης μαζική διαμαρτυρία εναντίον της μετεγκατάστασης του αεροπορικού σταθμού των  Marine Corps των ΗΠΑ της Futenma που συμφωνήθηκε το 2006. Τα τρέχοντα σχέδια θέλουν  τη βάση να κλείσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 και να μεταφερθεί εντός του νομού της Οκινάουα. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα των παράκτιων θαλάσσιων ζωνών αναμένεται να καλυφθούν ως μέρος της μετεγκατάστασης.


Read more: http://sputniknews.com/asia/20160520/1039941555/okinawa-rally-usa-murder.html#ixzz49AySyK58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...