Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ανώτερος Σαουδάραβας κληρικός απαγορεύει τις σέλφι με γάτες

Σαουδική κληρικός Σαλέχ μπιν Fawzan αλ-Fawzan

Ανώτερος κληρικός της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσε τη λήψη selfie με γάτες κάτω με  μια παράξενη απόφαση που βασίζεται στις αρχές των Ουαχάμπι οι οποίες κηρύττονται ευρέως στο βασίλειο. 
Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση, ο Saleh bin Fawzan αλ-Fawzan, μέλος του Σαουδικού Συμβουλίου των Ανώτερων μελετητών, δήλωσε ότι η λήψη selfie με ζώα, συμπεριλαμβανομένων των γάτων, απαγορεύονται.


«Οι γάτες δεν έχουν σημασία εδώ. Η λήψη φωτογραφιών απαγορεύεται εδώ, εκτός κι αν είναι αναγκαίες. Ούτε  με τις γάτες, ούτε  με τα σκυλιά, ούτε με τους λύκους, ούτε με τίποτα », είπε ο Fawzan στη ζωντανή εμφάνιση, που ασχολούνταν με θρησκευτικά ερωτήματα.
Εξέδωσε την περίεργη απαγόρευση απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε από έναν άνδρα από το ακροατήριο, ρωτώντας για τη νέα Δυτική τάση να βγάζουν selfie με τις γάτες και τη νομιμότητα της πράξης.
Ο Σαουδάραβας κληρικός Σαλέχ μπιν Fawzan αλ-Fawzan
Τον Μάρτιο του 2014, ο ίδιος κληρικός είπε επίσης ότι ο Ήλιος γυρνά γύρω από τη Γη, προσθέτοντας ότι οι "σύγχρονες θεωρίες" δεν πρέπει να εγκριθούν από τους οπαδούς του.
Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους,ο  Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, σεΐχης Abdulaziz al-Sheikh, απαγόρευσε το σκάκι στο βασίλειο, υποστηρίζοντας ότι ήταν "χάσιμο χρόνου και χρήματος και η αιτία για μίσος και έχθρα μεταξύ των παικτών."
Ο Ουαχαμπισμός, η ριζοσπαστική ιδεολογία που κυριαρχεί η Σαουδική Αραβία, κηρύττεται ελεύθερα από κληρικούς στην αραβική χώρα.
Τροφοδοτεί τον ιδεολογικό μηχανισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η τρομοκρατική ομάδα Daesh και η συνδεόμενη με την Αλ-Κάιντα  Al Nusra Front, oi οποίες σπέρνoουν τον όλεθρο στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...