Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ένα σχόλιο για το περιστατικό με τα ροτβάιλερ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη φονική επίθεση των ροτβάιλερ στο άτυχο 5χρονο! Βίντεο

Διάβασα μια τραγική είδηση χθες.Πρόκειται για το περιστατικό με τα ροτβάιλερ που σκότωσαν ένα πεντάχρονο αγοράκι.Ο Θεός να τον αναπαύει και να δίνει κουράγιο στους γονείς.Διάβασα την είδηση και διάβασα και διάφορα σχόλια.Μερικά ήταν εξοργιστικά στην προσπάθεια υπεράσπισης των σκύλων.Πραγματικά εξοργιστικά όμως.


Να κάνω μια παρένθεση.Έχω σκύλο(τον οποίο καθαρίζω όταν "λερώνεται" και ξενυχτάω μαζί του όταν πάθει ωτίτιδα και θέλει παρέα για να κοιμηθεί),ταϊζω αδέσποτες γάτες(καμιά δεκαριά)τις οποίες και ξετσιμπουριάζω-ξεψυλίζω-γιατροπορεύω,όταν βρίσκω κάποιο έντομο στο σπίτι(ειδικά αράχνες)το πιάνω και το βγάζω έξω,δεν το σκοτώνω και γενικά κάνω πολλά παλαβά φιλοζωικά πράγματα.

Αυτό όμως το χάλι με τους κατόχους επικίνδυνων σκυλιών δεν μπορεί να συνεχιστεί.Και ναι υπάρχουν επικίνδυνα σκυλιά.Στην πραγματικότητα όλα τα μεγάλα σκυλιά είναι επικίνδυνα.Είναι δυνατά  και έχουν μεγάλα κοφτερά δόντια.Δεν μπορείς να τα αφήνεις να κυκλοφορούν ελεύθερα γιατί δεν ξέρεις πότε και γιατί μπορεί να τσαντιστούν και να ορμήξουν.Όποιος λέει βλακείες του στυλ "δεν δαγκώνει,είναι καλό,είναι εκπαιδευμένο"θέλει εκπαίδευση ο ίδιος γιατί είναι βλακωδώς επικίνδυνος.Θες να έχεις ντόπερμαν,ροτβάιλερ,πίτμπουλ και δεν ξέρω τι άλλο,θα ακολουθείς τους κανόνες.

Κι επειδή σαν λαός είμαστε όλο εξυπνάδες,ύφος και ιδέα χρειάζεται εντατικός έλεγχος από το κράτος.Γιατί δουλειά του κράτους είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών.Μία από τις δουλειές.Και καλό θα είναι οι υπερβολικά φιλόζωοι να πιέσουν κι αυτοί προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί στο κάτω κάτω είναι και προς όφελος των ίδιων των ζώων.

ΥΓ.Είδα και κάτι άλλα σχόλια του στυλ "πυροβολήστε τα κοπρόσκυλα,μαζέψτε τα αδέσποτα και βάλτε τα σε θάλαμο αερίων όπως οι Ιάπωνες,να μην έχουν σκυλιά στα σπίτια και λοιπές βλακείες,που όπως καταλαβαίνετε από το ύφος τα διάβασα στο Πρώτο Θέμα.Αυτό είναι το άλλο άκρο.Αλλά γι'αυτό θα κάνω ειδική ανάρτηση,γιατί το θέμα έχει και θρησκευτικές προεκτάσεις.

2 σχόλια:

  1. Ένας πραγματικός φιλόζωος δεν καταπιάνεται με ράτσες. Ξεχειλείζει από στοργή για τα δύσμοιρα αδέσποτα, τα περιθάλπει και τα υιοθετεί.
    Πόρωση με τις ράτσες έχουν όσοι έχουν ζητήματα μεγέθους παντός τύπου και αναζητούν αναπληρώσεις στα μεγάλα αμάξια, τις μεγάλες μηχανές κλπ. Γιατί όσο παράλογο είναι να κατέχεις αυτοκίνητο κατασκευασμένο για συνθήκες ζούγκλας/μηχανή για Paris-Dakar, τη στιγμή που η μεγαλύτερη απόσταση που έχεις διανύσει είναι από το σπίτι στην καφετέρια/ρολόι 15 atm, ενώ κάνεις βουτιά κρατώντας τη μύτη/κινητό 600€ για να παίρνεις τη μάνα σου και να τη ρωτάς τι φαί έχουμε, άλλο τόσο παράλογο είναι να κατέχεις ζωντανά που το φυσικό τους περιβάλλον είναι τα υψίπεδα και οι τούνδρες..
    Αφήνω κατά μέρους, βέβαια, την άκρως εγκληματική διάσταση της κυνοκατοχής. Λχ, στον Πειραιά, όλες οι καυκάσιες σκατόφατσες από την πατρίδα του Παναγιώτατου Ηλία Β' μεριά κυκλοφορούν τη νύχτα με τα pitbull τους, τα οποία ενίοτε αμολούν προς άγραν δύσμοιρων γατακίων-άσε, έχουμε θέματα με τέτοιους κόπανους ενίοτε..
    Ή, λχ, οι κυνηγοί. Διαπρύσιοι κυνόφιλοι που μόνο φιλοζωία δεν τους χαρακτηρίζει..
    (Γι' αυτό αγαπάμε γάτες, γιατί είναι Α-ΔΕΣΠΟΤΕΣ)
    Τώρα, όσον αφορά τα σχόλια στο internet, θίγεις ένα γενικώτερο θέμα, αυτό του τζαμπαμαγκισμού και της ιδεολογικής προβολής που χαρακτηρίζει τον νεοέλληνα. Εγώ, γενικά, έχω αρχίσει και το κόβω, ειδικά το FB, γιατί είναι πηγή κατάθλιψης. Για παράδειγμα, τώρα τη Μ.Βδομάδα έγινε χαμός με τις αναρτήσεις για τη σφαγή των αμνών και την αναπόφευκτη αντιχριστιανική σπέκουλα. Κάθε αριστεροκουλτουροφιλεleft απωθημένο βγήκε στην επιφάνεια κάτα των "ελληναράδων/χριστιανούληδων" που "προσκυνούν τα κοκορέτσια" κλπ.. Τι κι αν μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι πουθενά η ΚΔ δεν επιβάλλει την κρεωφαγία!! Και ότι το έθιμο είναι ιουδαϊκό!..
    Παρακάτω, ανεβάζει την Μ.Παρασκευή μια φίλη μου ένα αποτρόπαιο συμβάν. Κάποιος στον Ασπρόπυργο έγδαρε έναν σκύλο και τον έφαγε.. Μπαίνει κάποια και γράφει για τον Τσίπρα που έφερε τους λαθρομετανάστες. Αμέσως σκάει η ιδεολογική polizia κι αφού την υβρεοστόλισε ως φασίστρια της είπε "άντε πήγαινε να φας το αρνί σου σα καλή χριστιανή". Το αντίστροφο: Ανεβάζει μια άλλη φωτό από Οινόφυτα, εξόχως αποτρόπαιη. Ένα ταλαίπωρο αρνάκι κείται βιασμένο.. Της ασκούσης το αρχαιότερο επάγγελμα! "Ο καλός χριστιανός που το έκανε, το Μ.Σάββατο θα κοινωνήσει" κλπ.. Μπαίνω και της λέω, μωρή, πως είσαι σίγουρη ότι ο αυτουργός είναι ελληνάρας/χριστιανός, τη στιγμή, που, βάσει των πραγματικών περιστατικών, είναι εξίσου πιθανό να είναι αποκτηνωμένος ασιάτης;
    Πάμε, τώρα, και στην αντίπερα όχθη: Είμαι ακρεωφάγος και μετέχω σε πολλά fora, τα οποία πλειστάκις βομβαρδίζονται από trollοεισβολείς, οι οποίοι κράζουν τους φιλοζώους και τους χορτοφάγους ως αδερφές/ειρηνίστριες/χίππηδες. Ποιοι; Οι Ελληνάρες που κομπορρημονεύονται ως απόγονοι του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα, αμφότερων ακρεωφάγων!
    Κοντολογίς: Ο νεοέλληνας δεν έχει προσωπική αντίληψη/ιδεολογία/σκοπό ζωής. Είναι δια βίου νήπιο! Επιχειρηματολογεί και κρίνει με δανεικές απόψεις, με μιμίδια, και σε κάθε στροφή της πραγματικότητος κάνει προβολή των μιμηθέντων με απόλυτη μυωπική ευλάβεια! Φοράς σανδάλι το καλοκαίρι; Είσαι άπλυτος/κομμούνι. Γράφεις με πολυτονικό και χρησιμοποιείς την γ' κλίση; Είσαι φασίστας! Και τελειωμός ουκ εστι..
    Περιμένω με αδημονία την ειδική θρησκευτική ανάρτησή σου και ελπίζω να μην κινείται, ούτε στο ελάχιστο, σε κοινούς τόπους με τις.. άντε να μην πω.. κουταμάρες που είχε γράψει κάποιος παραεκκλησιαστικός θεολόγος και είχε αναδημοσιεύσει η φίλη μας η Σαλογραία.. Στο θέμα των ζώων και της ψυχούλας τους, στο 'χω ξαναπεί, είμαι συνειδητός αιρετικός!
    Χριστός Ανέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα!Δηθενιά στο φουλ φίλε μου.Θυμάμαι μια ανάρτηση που είχα διαβάσει από την πρσεσβυτέρα ενός παπά της Ι.Μ.Καλαβρύτων.Αλλά δε θυμάμαι αν το είχα δει στη Σαλογραία(που είναι και εξόχως περιστερόφιλη).
      Αυτό που απαγορεύεται στην Αγία Γραφή είναι να μην τρως τροφές θεωρώντας τες αμαρτωλές.
      Άλλωστε υπάρχουν πολλά μοναστήρια στο Άγιο Όρος που και τη Κυριακή του Πάσχα τρώνε,το πολύ,ψάρι!

      Διαγραφή

Της Αγίας Σκέπης

  Την περίοδο 457-474 μ.Χ. που ήταν βασιλιάς ο Λέοντας ο Μεγάλος, ζούσε στην Κωνσταντινούπολη ο Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν σαλός.  Κατά τη...