Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δημοψήφισμα για απαγόρευση των θρησκευτικών κομμάτων στο Τατζικιστάν

Τατζίκους ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την απαγόρευση των θρησκευτικών κομμάτων

Οι άνθρωποι του κυρίως μουσουλμανικού Τατζικιστάν ψηφίζουν σχετικά με την απαγόρευση των κομμάτων με βάση τη θρησκεία, σε ένα δημοψήφισμα που είναι  πιθανό να ενισχύσει την εξουσία του προέδρου, - αναφέρει το BBC.Ο Emomali Rakhmon κυβερνά την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας από το 1992, επιζών ενός εμφυλίου πολέμου ο οποίος κατέληξε σε μια συμφωνία με την ισλαμική αντιπολίτευση.



Κινήσεις για να απαγορευτεί το αντιπολιτευόμενο Κόμμα  Ισλαμικής Αναγέννησης άρχισαν το περασμένο έτος.Το δημοψήφισμα της Κυριακής ζητά επίσης από τους ψηφοφόρους να άρουν τα όρια στον αριθμό των θητειών που ένας πρόεδρος μπορεί να έχει στο αξίωμα.Ακόμα  προτείνει την περαιτέρω μείωση του ορίου ηλικίας για τη διεκδίκηση της προεδρίας από  35 σε 30 - μια κίνηση που θα επιτρέψει θεωρητικά τον γιο του κ Rakhmon,Ρουστάμ, ο οποίος είναι 29, να διεκδικήσει το αξίωμα το 2020.

interpressnews.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...