Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Β΄ Στάση Χαιρετισμών - Ι.Μ. Μεταμορφώσεως στη Πλάκα



https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/55561-o-kilkisiou-vartholomaios-stous-v-xairetismoys-stin-metamorfosi-plakas

 Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr


Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος προέστη στην Ακολουθία της Β' Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον οποίο διηκόνησε επί 26 συναπτά έτη ως Ιερατικώς Προϊστάμενος έως και της ημέρας εκλογής του σε Μητροπολίτη.

Κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής Ακολουθίας τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Κερκυραϊκής καταγωγής Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ιωάννης Άνθης και τα μέλη της πολυφωνικής Κερκυραϊκής Χορωδίας μετά αρμονίου υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Διονυσίου Βυθούλκα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Παν. Αρχιμ. Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης, ο Παν. Αρχιμ. Ισίδωρος Κάτσος, ο και Προϊστάμενος του ως άνω Ιερού Ναού και ο Αιδ. Πρεσβ. π. Κωνσταντίνος Λαγός, Εφημέριος του Ναού.

Απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα, που προσήλθε να προσευχηθεί στην Παναγία μας, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Χαίρε ανόρθωσις των ανθρώπων". Σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί η Εκκλησία μας καλεί να στραφούμε προς το πάντιμο πρόσωπο της Υπερευλογημένης Θεοτόκου και να Της απευθύνουμε το "Χαίρε", διότι αυτή είναι η ανόρθωσή μας.

Στην πνευματική πορεία της νηστείας μας κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή επικαλούμαστε τη δύναμη και την παρρησία Της και αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι η κατάπτωση των δαιμόνων, διότι με τη μεσιτεία Της ενισχύει τον προσωπικό μας αγώνα, μας δίνει χάρη και μας προσφέρει δύναμη να συνεχίσουμε την αυτοκριτική μας, τη μετάνοιά μας, την αναθεώρηση του εαυτού μας και την τελική επιλογή μας που είναι το Φως του Χριστού!".

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου προχείρισε σε Πνευματικό τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ισίδωρο Κάτσο, ο οποίος είναι και Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προέτρεψε τον π. Ισίδωρο να ενθυμείται πάντοτε την στοργή και την αγάπη και να εργάζεται με την πλούσια εμπειρία του και τις πολύτιμες γνώσεις του στον στίβο της Εξομολογήσεως προσπαθώντας οι πιστοί Χριστιανοί να γίνονται άνθρωποι του "είναι" και να αποδιώχνουν το "φαίνεσθαι" από τη ζωή τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αιρετικός

  Είχα διαβάσει κάπου πως κάποιος γέροντας ή άγιος έλεγε πως μπορούμε τα πάντα να ανεχόμαστε χωρίς να απαντούμε εκτός από το να μας πουν αιρ...