Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

110 άνθρωποι νεκροί από την πείνα σε 48 ώρες στη Σομαλία

File photo of Somalian children queuing to receive food aid
middleeastmonitor
Τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα και από ασθένειες που μεταδίδονται από μολυσμένο νερό  τις τελευταίες 48 ώρες στις νοτιοδυτικές περιοχές της Σομαλίας Bay  και Bakol, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σομαλίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μογκαντίσου, ο πρωθυπουργός Hassan Ali Khaire αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 110 άνθρωποι πέθαναν κατά τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Έχω ενημερωθεί σήμερα ότι τουλάχιστον 110 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες στις περιοχές Bay και Bakol λόγω της πείνας και των ασθενειών που μεταδίδονται με το νερό, όπως η επιδημία χολέρας", δήλωσε ο Khaire.




Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Σομαλίας Mohamed Abdullahi Farmajo είπε ότι η ανατολικοαφρικανική χώρα υπέφερε από σοβαρή ξηρασία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), έκανε την Τρίτη έκκληση για επείγουσα δράση για να βοηθήσει πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την πείνα στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, την Υεμένη και τη βορειοανατολική Νιγηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι Μυροφόρες

  Εκείνο τον καιρό, ο Ιωσήφ, ένα αξιοσέβαστο μέλος του συνεδρίου, που καταγόταν από την Αριμαθαία, και περίμενε κι αυτός τη βασιλεία του Θεο...