Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Standing Rock Sioux:Ο Τραμπ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Τα μέλη της μόνιμης Ροκ Sioux Φυλή και οι υποστηρικτές τους, σε αντίθεση με την Ντακότα Access Pipeline (DAPL) αντιμετωπίσουμε μπουλντόζες εργάζονται για το νέο αγωγό πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει, 3η Σεπτεμβρίου 2016, κοντά σε Cannon Ball, Βόρεια Ντακότα

sputniknews
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ακούσει ομάδες που αντιτίθενται στην κατασκευή του Αγωγού της  Ντακότα αντανακλά μια διαστρεβλωμένη άποψη της πραγματικότητας,δήλωσε η Φυλή  Standing Rock Sioux , σε δελτίο Τύπου.

WASHINGTON (Sputnik) - Την Τετάρτη,o Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε λάβει κλήσεις που  αντιτίθενται στο έργο του αγωγού.

"Οι δηλώσεις του Τραμπ ότι δεν έχει ακούσει καμία αντίθεση για τον Αγωγό της Ντακότα  αντανακλούν μια διαστρεβλωμένη αίσθηση της πραγματικότητας δεδομένης της αντίθεσης της Φυλής  Standing Rock Sioux που ενέπνευσε ένα παγκόσμιο κίνημα ενάντια στον αγωγό", λέει η δήλωση.



Ο Πρόεδρος της Φυλής Standing Rock Sioux , Dave Archambault δήλωσε στο δελτίο ότι η ομάδα του απέστειλε επιστολή απευθείας στο Τραμπ, κατέθεσε μια νομική προσφυγή , και στέκεται μαζί με  360 Ιθαγενή Έθνη και εκατομμύρια Αμερικανών ", οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο έργο."

Το δελτίο πρόσθεσε ότι ο Archambault έφτασε στην Ουάσιγκτον,  την Τρίτη για να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσει τις ανησυχίες της φυλής, ωστόσο, κατά την άφιξη ακύρωσε τη συνάντηση αφού  έμαθε για την ανακοίνωση δικαιώματος διέλευσης του Army Corps of Engineers(Μηχανικό του Στρατού) των ΗΠΑ.

Στις 24 Ιανουαρίου,ο Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή για να προωθήσει την κατασκευή του αγωγού της  Ντακότα χωρίς περιβαλλοντικό έλεγχο . Την Τρίτη, το Army Corps κοινοποίησε στο Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να τερματίσει τη σύνδεση της δήλωσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων  με τον αγωγό της Ντακότα.

Τον Δεκέμβριο, το Σώμα Στρατού αποφάσισε να σταματήσει το τελικό στάδιο της κατασκευής του αγωγού, λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Ο σχεδόν 1.200 μιλίων αγωγός της  Ντακότα προορίζεται να μεταφέρει το εγχωρίως παραγόμενο ελαφρύ αργό πετρέλαιο από τη Βόρεια Ντακότα, μέσω των πολιτειών της Νότιας Ντακότα και της Αϊόβα στο  Ιλλινόις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σπουργίτι

  Είναι πολύ όμορφο και ευγενές να φιλοσοφούμε και να θεολογούμε βλέποντας ένα σπουργίτι να σκαλίζει το έδαφος και να εξαίρουμε την απλότητά...