Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Το Ιράν ήρε την απαγόρευση για τους Αμερικάνους παλαιστές

Ιρανική freestyle παλαιστή Χασάν Γιαζντανί Cherati (σε μπλε απλή) ανταγωνίζεται ενάντια στους Ρώσους αντίπαλο Khetik Tsabolov στην κατηγορία βάρους 74 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Freestyle 2016 στο Φόρουμ, Inglewood, Ηνωμένες Πολιτείες 13 Ιουνίου, 2016.
Η Ομοσπονδία Πάλης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIWF) εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της προς το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για την άρση της απαγόρευσης κατά των παλαιστών των ΗΠΑ, και την αδειοδότηση  να λάβουν μέρος στο  Παγκόσμιο Κύπελλο ελευθέρας πάλης του 2017 αργότερα αυτό το μήνα.
"Η IRIWF εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για τη συνεργασία του σεβαστού [ιρανικού] Υπουργείου Εξωτερικών και όλων των εκτελεστικών οργάνων ώστε να επανεξετάσουν την υπόθεση των θεωρήσεων της ομάδας ελευθέρας πάλης των ΗΠΑ  για το Παγκόσμιο Κύπελλο ελευθέρας πάλης, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο στις  16 και 17, στην πόλη της Kermanshah", ανέφερε η ιρανική ομοσπονδία πάλης σε μια επιστολή προς τον ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Κυριακή, ο Ιρανός εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Bahram Qassemi ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι η απαγόρευση χορήγησης θεωρήσεων σε Αμερικάνους αθλητές είχε ακυρωθεί  μετά από «τη στάση όσον αφορά την εφαρμογή των διακρίσεων με περιοριστικά μέτρα κατά της εισόδου των Ιρανών πολιτών στις ΗΠΑ, καθώς και μετά από  τα αιτήματα από την ομοσπονδία πάλης του Ιράν και του προέδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Πάλης».
"Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την αναστολή του #MuslimBan και τα αιτήματα από την ιρανική Ομοσπονδία Πάλης & FILA, θα χορηγηθεί βίζα στους παλαιστές των ΗΠΑ", έγραψε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Ο ομοσπονδιακός δικαστής James L. Robart διέταξε την προσωρινή και σε εθνικό επίπεδο παύση  της αμφιλεγόμενης απαγόρευσης ταξιδιών που  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε για τους πολίτες από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες την Παρασκευή το βράδυ.
Η απόφαση οδήγησε τις αμερικανικές αρχές να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αεροπορικές εταιρείες και να αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα που θα επιτρέψουν σε όσους επηρεάζονταν προηγουμένως να ταξιδέψουν.
Στις 27 Ιανουαρίου,ο Trump υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που επέβαλε απαγόρευση 90 ημερών στην είσοδο των πολιτών από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τη Λιβύη και τη Σομαλία, μπλόκαρε τους πρόσφυγες από τη Συρία επ 'αόριστον, και ανέστειλε όλες τις εισόδους  προσφύγων για 120 ημέρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σπουργίτι

  Είναι πολύ όμορφο και ευγενές να φιλοσοφούμε και να θεολογούμε βλέποντας ένα σπουργίτι να σκαλίζει το έδαφος και να εξαίρουμε την απλότητά...