Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Β Ματθαίου

Today's Gospel in Art - They caught 153 fish | ICN
Την κλήση των μαθητών μας περιγράφει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Ακούγοντας οι μαθητές τον Χριστό να τους καλεί,άφησαν όλες τις δουλειές τους και όλες τις βιοτικές μέριμνες και έτρεξαν κοντά Tου.

Εγκαταλείπω τις βιοτικές μέριμνες δε σημαίνει πως δεν ασχολούμαι με το πως θα βγάλω τα προς το ζην ή πως δε δίνω σημασία σε άλλα πράγματα καθημερινά.Σημαίνει πως δεν τα αφήνω να αιχμαλωτίσουν το νου μου.Σημαίνει πως δεν έχουν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου.


Γιατί στη ζωή μας το πρώτο και κύριο μέλημα μας είναι να ακολουθούμε το λόγο του Θεού,να ζητούμε πρώτα απ'όλα τη Βασιλεία Του και να είμαστε βέβαιοι πως ό,τι άλλο χρειαζόμαστε θα το βρούμε εφόσον έχουμε το πρώτο,το κύριο.

Ο Χριστός απεύθυνε την κλήση του στους μαθητές Του τότε και καλεί και όλους τους ανθρώπους,όλες τις εποχές,κάθε μέρα,κάθε ώρα και κάθε στιγμή.Και είναι οι επιλογές και οι αποφάσεις μας που  είτε θα μας παρασύρουν μακριά σε μια ζωή χωρίς ουσιαστική ελπίδα είτε θα μας οδηγήσουν κοντά Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...