Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Συμφιλίωση

Jesus Christ: Mediator between God and Man | 2018-02-23

Ο απόστολος Παύλος μας λέει σήμερα πως με τη μεσολάβηση του Ιησού Χριστού αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Θεού και ανθρώπων.
Οι άνθρωποι,μετά την πτώση πάντα βρισκόμασταν σε κατάσταση πολέμου με τον Θεό.Οι αμαρτίες μας και ο τρόπος ζωής μας μας καθιστούν εχθρούς Του.Ο Θεός όμως δε μας εχθρεύθηκε ποτέ.Και προσπαθούσε πάντα να μας πλησιάσει,να μας σώσει.Και η αγάπη Του ήταν τόση που ο Υιός και Λόγος του Θεού,ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε για εμάς.

Υπάρχουν πόλεμοι,που τους κερδίζουμε μόνο αν τους χάσουμε.Και από τον πόλεμο που έχουμε από την Πτώση των Πρωτοπλάστων,κηρύξει στο Θεό μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι μόνο αν υποχωρήσουμε,αν χάσουμε,αν ηττηθούμε.Μόνο έτσι θα έρθει η συμφιλίωση με τον Θεό.
Η συμφιλίωση με τον Θεό όμως έρχεται μέσα από τη συμφιλίωση με τους ανθρώπους.Ο Θεός δε μίσησε ούτε τον πιο αμαρτωλό άνθρωπο.Μίσησε μόνο την αμαρτία.Αν εμείς λοιπόν,μισούμε τους συνανθρώπους μας ποτέ δε θα μπορέσουμε πραγματικά να συμφιλιωθούμε με τον Θεό.Σωτηρία χωρίς αγάπη ακόμα και για τον εχθρό μας-κάτι το οποίο είναι πραγματικά πολύ δύσκολο- δεν μπορεί να υπάρξει.
Ας αφήσουμε λοιπόν το θέλημά μας στην άκρη,και μέσα από την αγάπη,την ταπείνωση και την υπομονή ας αφεθούμε στο θέλημα του Θεού,έχοντας Του εμπιστοσύνη πως Αυτός από εδώ και πέρα θα φροντίζει για ό,τι είναι απαραίτητο για εμάς.


1 σχόλιο:

  1. Οντως ο Θεος ποτε δε μας εχθρευεται αλλα μισει μονο τις αμαρτιες που κανουμε! Και οχι μονο αυτο! ο Θεος παντοτε μας δινει και μας χαριζει πραγματα ακομη και οταν δε το βλεπουμε! Μπορει να μη μας δωσει αυτο που του ζηταμε εμεις και αυτο που εμεις κρινουμε οτι ειναι σωστο για εμας αλλα θα μας δωσει αυτο που πραγματικα εχουμε αναγκη! Επειδη δεν λαμβανουμε αυτο που ζηταμε φτανουμε στο σημειο να βαρυγκομαμε στο Θεο και να τον λεμε αδικο ενω δεν ειναι ετσι! Ζηταμε πολλες φορες πραγματα που δεν τα εχουμε οντως αναγκη και χωρις κιολας να ξερουμε και τι ζηταμε απο τη ζωη μας! Τελικως το δικαιο και το συμφερον του καθε ανθρωπου για τη σωτηρεια του μοναχα ο Θεος το ξερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...