Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Όταν οι κροκόδειλοι περπατούσαν όρθιοι

Ένας προϊστορικός κροκόδειλος (φωτ. αρχείου)
https://sputniknews.gr/viral/202006187573279-ekatommyria-hronia-prin-proistorikoi-krokodeiloi-perpatousan-sta-2-podia-binteo/

Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου ερπετού που έμοιαζε με κροκόδειλο που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια και περπατούσε στα δύο πόδια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, ενώ δεν έχουν βρεθεί απολιθωμένα τμήματα του σκελετού, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πολλές από τις πατημασιές του σε πέτρες, με αρκετά από τα ίχνη να χρονολογούνται έως και 120 εκατ. χρόνια πριν.




«Για πρώτη φορά έχουμε αποδείξεις ότι κάποιοι από τους τεράστιους κροκόδειλους της κρητιδικής περιόδου περπατούσαν στα δύο πόδια, όπως οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι» ανέφερε ο Μάρτιν Λόκλεϊ, καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο University of Colorado στο Ντένβερ των ΗΠΑ.

Τα απολιθωμένα χνάρια του θηρίου δείχνουν ότι ο προϊστορικός κροκόδειλος περπατούσε στα δύο πίσω πόδια σαν τους τυραννόσαυρους και ανακαλύφθηκαν κοντά στην πόλη Σατσεόν, στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Άντονι Ρομίλιο, παλαιοντολόγο στο Πανεπιστήμιο University of Queensland της Αυστραλίας, το πλάσμα πιθανότατα «είχε πόδια σχεδόν του ίδιου ύψους με έναν ενήλικο άντρα».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...