Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Πεντηκοστή

The Collect and Readings for Sunday, June 9, 2019 — Redeemer ...

Και ξαφνικά,ενώ οι μαθητές του Χριστού ήταν μαζεμένοι για να προσευχηθούν με ομοψυχία,ένας δυνατός άνεμος φύσηξε και γλώσσες σαν φλόγες εμφανίστηκαν κι έκατσαν επάνω στον καθένα από αυτούς.

Έτσι παρουσιάζεται η εμφάνιση του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος,του Αγίου Πνεύματος που ήρθε να φωτίσει και να δώσει όλα τα χαρίσματα στους Αποστόλους.Τότε αυτοί άρχισαν να μιλούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.


Η Πεντηκοστή είναι η αντιστροφή του Πύργου της Βαβέλ.Τότε η ανθρωπότητα έχασε τη κοινή της γλώσσα ως τιμωρία για την προσπάθεια να φτάσει στον Παράδεισο παρακάμπτοντας τον Θεό,τώρα όλοι μιλούν μια νέα κοινή γλώσσα,τη γλώσσα του Ευαγγελίου και ο ίδιος ο Θεός ανοίγει το δρόμο για τον Παράδεισο.

Η Πεντηκοστή είναι μια γιορτή ενότητας.Οι μαθητές ενωμένοι και αγαπημένοι ετοιμάζονταν να προσευχηθούν.Γίνονται αργότερα αντιληπτοί από τους άλλους ανεξαρτήτως γλώσσας γιατί μιλούν τη μοναδική γλώσσα που δε χρειάζεται μετάφραση.Τη γλώσσα της αγάπης.

Η αγάπη είναι και προϋπόθεση και δώρο ταυτόχρονα του Αγίου Πνεύματος.Και όπως το Άγιο Πνεύμα πνέει όπου θέλει έτσι και η αγάπη δε γνωρίζει χωρίσματα και εμπόδια.Τα διαπερνά.

Η γιορτή της Πεντηκοστής είναι ένα κάλεσμα για αγάπη.Για υπερκερασμό και διάλυση των διαφορών.Ένα κάλεσμα ομοψυχίας.

Γιατί ο καρπός του Αγίου Πνεύματος είναι πάντα ειρηνικός.Ας προετοιμαστούμε λοιπόν πνευματικά και να είμαστε έτοιμοι να παρασυρθούμε από το φύσημα του Αγίου Πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...