Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Κοιτώντας τα άστρα

 


Ο άνθρωπος είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πλάσμα. Μπορεί να κοιτά με τις ώρες τον νυχτερινό ουρανό παρατηρώντας τα άστρα, ονειροπολώντας και καταστρώνοντας σχέδια πως θα τα κατακτήσει χωρίς να έχει παρατηρήσει πως εδώ και ώρες πατάει σε ένα λάκκο με σκ... περιττώματα τα οποία του έχουν φτάσει πια στο γόνατο. 

Έτσι είμαστε οι άνθρωποι. Τα οράματα του μέλλοντος, τα όνειρα των μελλοντικών μεγαλείων που κάποτε θα φτάσουμε διόλου δεν επηρεάζονται από τη δυσωδία της πραγματικότητας η οποία βρίσκεται στα πόδια μας και για την οποία είμαστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Κοιτώντας στα φοβερά επιτεύγματα που θα έρθουν δε βάζουμε απλώς τις βάσεις για σπουδαίες ανακαλύψεις. Απωθούμε και την εικόνα των αποτυχιών μας σημερινών και χθεσινών που συσσωρεύονται και έχουν δημιουργήσει ένα βρωμερό βάλτο, τον οποίο τον αποκαλούμε σπίτι μας.

Αντί λοιπόν να αναγνωρίσουμε τα λάθη και να τα διορθώσουμε, προτιμάμε να επικεντρωνόμαστε στα απίστευτα άλματα του αύριο. Έτσι και τα σφάλματά μας δεν είναι ανάγκη να παραδεχθούμε αλλά και σε περίπτωση κάποιας φοβερής επιτυχίας, θα μπορέσουμε να τα  συνδέσουμε με την πορεία μας προς την επιτυχία αυτή και να τα ξορκίσουμε.

Θα ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη αυτή η πρακτική, αυτή η φιλοσοφία, αυτός ο τρόπος ζωής αν στο μεταξύ δεν κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του...

1 σχόλιο:

  1. Το αστειο εν τω μεταξυ ειναι οτι ο ανθρωπος κοιτωντας τα αστρα στον ουρανο κανει ονειρα για το μελλον οταν αυτη η ιδια η εικονα των αστρων που κοιταει στον ουρανο τη δεδομενη χρονικη στιγμη ειναι ουσιαστικα εικονα της παρελθοντικης καταστασης των αστεριων που κοιταει αφου το φως των αστεριων με τη ταχυτητα που κινειται κανει απο μερικα εως και εκατομμυρια η δισεκατομμυρια η υποθετω χωρις να ειμαι αστροφυσικος τρισεκατομμυρια χρονια να φτασει στη γη! Κοιταμε δηλαδη μια εικονα που δειχνει το παρελθον της καταστασης των αστεριων για να ονειρευτουμε το μελλον μας! Κοιταμε πως θα παμε να παμε να κατοικησουμε καποια απο αυτα τα αστερια οταν καποια απο αυτα μπορει πιθανον να μην υπαρχουν και πλεον! Πραγματικα ειμαστε πολυ αστειοι η ισως και πολυ....ανοητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...