Ναι, είμαι εναντίον των αμβλώσεων. Τις θεωρώ φόνους, έστω με πολλά ελαφρυντικά. Αλλά δεν πιστεύω πως είναι θέμα που λύνεται με νόμους και απαγορεύσεις. Γενικά είναι ένα ζήτημα που δε λύνεται. Δεν έχει λυθεί 10.000 χρόνια τώρα(καθώς είναι αρχαιότατη συνήθεια) και προφανώς δε θα λυθεί και το 2022.
Και εγώ λέω πως ξυπνάνε αύριο όλοι οι δικαστές και κυβερνήτες και πρόεδροι και πρωθυπουργοί και λένε "απαγορεύουμε" τις αμβλώσεις. Τι θα αλλάξει στην ουσία του πράγματος; Πώς θα υποδέχονται τις ανύπαντρες μητέρες τα μικροπεριβάλλοντα; Ποιος θα εξασφαλίζει ότι δε θα είναι εύκολα θύματα εργοδοτικής εκμετάλλευσης; Πώς θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην εκπαίδευση αν το θέλουν; Ο βιοπορισμός τους πώς θα διευκολύνεται; Και ακόμα και πιο "μικρά" πράγματα όπως η ψυχαγωγία, πως θα προστατεύονται; Η απαγόρευση θα οδηγήσει στην άνθιση των παράνομων και ανθυγιεινών πρακτικών. Έχει προβλεφθεί κάτι γι' αυτό; Και κάτι ακόμα. Πίσω από μια έκτρωση κρύβεται πολλές φορές ένας "άντρας" που έμαθε να απλώνει το... κουλό του και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όταν λοιπόν νομοθετείς για ένα θέμα, νομοθετείς σε κάθε του διάσταση.
Δεν πιάνω καν τις περιπτώσεις βιασμού και υγείας γιατί εκεί μιλάμε για ξεχωριστό κουβάρι το καθένα τους.
Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν σε μια σοβαρή κουβέντα για τέτοιο θέμα και όλα τα "pro-life", "σκοταδισμοί", "δικαιώματα στο σώμα" κλπ είναι σλόγκαν για κουφιοκέφαλους ένθεν κακείθεν.
ΥΓ1. Για εμάς τους "εκκλησιαζόμενους" που σκίζουμε τα ιμάτιά μας για την ιερότητα της ζωής υπάρχει κι άλλο ένα θεματάκι. Αν τύχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη πώς την αντιμετωπίζουμε; Α. Αγκαλιάζουμε την έγκυο και τη βοηθάμε. Β. Ξεκινάμε μακροχρόνιο κήρυγμα για την αμαρτία των προγαμιαίων σχέσεων. Γ. Κλαίμε όλη μέρα από ντροπή Δ. Διώχνουμε την έγκυο από το σπίτι. Ε. Τα Β,Γ και Δ μαζί.
ΥΓ2. Στις ΗΠΑ η απόφαση δεν πάρθηκε με βάση την ηθική, την ελευθερία ή τους νόμους μόνο. Έχει να κάνει με μια σύγκρουση που γίνεται ολοένα και πιο έντονη διαφορετικών κοσμοθεωριών που είχαν την ατυχία να ζουν στην ίδια χώρα. Έχει βαθύτερα αίτια και προεκτάσεις εντελώς άγνωστε σε εμάς. Όσοι λοιπόν απλουστεύουν το ζήτημα και γράφουν κατεβατά υπό το πρίσμα δικαιώματα-ηθική είναι απλά ηλίθιοι.
ΥΓ3. Πολύ θα ήθελα και σε άλλες χώρες να δω να βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις στις οποίες να αντιτίθεται τόσο έντονα ο Πρόεδρος ή ο Πρωθυπουργός της χώρας, το κυβερνών κόμμα, η πλειοψηφία των ΜΜΕ και κάμποσα social.
ΥΓ4. Όπως και να 'χει μιλάμε για ιστορική απόφαση. Θετική ή αρνητική αναλόγως πως το βλέπει κανείς αλλά σίγουρα ιστορική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου